Skoči na glavno vsebino

4. razred

Če želite, lahko svojim sošolcem in meni pokažete, kakšne stvari počnete doma.Vector illustration of Happy children ... | Stock vector | Colourbox

To lahko storite s klikom semle. Je čisto enostavno, navodila vas čakajo kar tam. Do tega lahko dostopamo samo mi preko te povezave.

 

DRAGI OTROCI IN SPOŠTOVANI STARŠI!

 

Učitelji podaljšanega bivanja vam bomo vsak dan pripravili nekaj idej, spodbud za preživljanje časa. Lepo vabljeni, da pogledate ponujene aktivnosti in če imate čas in voljo izbrete kaj zase. Vse to in še več najdete , če kliknete na povezavo PODALJŠANO BIVANJE.

Vsak dan vam bomo poslali tudi DOBRO MISEL- ISKRICO, v spodbudo in v znak naše povezanosti z vami.

Otroci, vabimo vas, da vsak dan zavrtite KOLO SREČE, ki vas čaka pod tem zapisom.

Dvakrat tedensko vas bomo povabili k poslušanju PRAVLJICE. Izbrana pravljica vas bo ob ponedeljki in četrtkih pričakala spodaj, pri posameznem dnevu, lepo vabljen/vabljena, da ji prisluhneš.

Ob sredah in petkih vas vabimo na potovanje do enega od živalskih vrtov po svetu, kjer si boš preko spletne kamere lahko v živo OGLEDOVAL ŽIVALI.

Ob torkih pa bomo pripravili dejavnost za UČENJE TUJIH BESED.

Veseli bomo, če nam kakšno fotografijo vaših dejavnosti posredujete na mail: andreja.crnivec (at)os-igroharja.si ali pa se nam s svojo fotografijo pokažete spodaj, klikni na “POKAŽI SVOJO FOTOGRAFIJO”

Lepo vas pozdravljamo.

Vaši učitelji podaljšanega bivanja

48. DAN, PETEK – zadnji dan pouka na daljavo

Dragi učenci.

Prihaja dan, ki smo ga verjetno vsi težko čakali. V ponedeljek odhajamo nazaj v šole. Šola na daljavo nam je prinesla znanje in izkušnje, ki jih drugače morda nikoli ne bi pridobili.

Želim vam uspešno delo še naprej in ostanite še naprej tako pridni, skrbni in vedoželjni. Ponosna sem na vas, učiteljica Alenka Magajne Germ

P.S. Navodil za današnji dan ni, razen…

Prilagam še UL_Preverjanje matematike učiteljice Andreje za matematiko.

47. DAN, ČETRTEK, 28. 5. 2020

Dobro jutro.

Za nasmejan začetek dneva en vic:

Izobraženost 
Pes Maks sreča drugega psa in ga pozdravi: »Hov, hov!«
»Kikiriki!« odzdravi drugi. Ko ga Maks začudeno pogleda, mu ta pojasni: »Treba je znati tudi druge jezike.«

Večino navodil za današnji dan že imate. Za matematiko rešite DZ/3, 82, nal.1 – izberi si 6 računov. Število, s katerim začnete deliti označite z rdečo, pod deljencem zapišite ostanke in na desno stran preizkus.

Pri 3. nal. zapišite račun z deli celot (npr. 1/5 od 10 je…)

DZ3/84, 85.

RAČUNE REŠITE V ZVEZEK. NE POZABITE NA PREIZKUS.

ČETRTEK, 28. 5. 2020 – DRUŽBA

Danes se ob 10.00 dobimo na videokonferenci v MTeamsih. Staršem sem na mail poslala svojo telefonsko številko, če bodo težave s prijavo, da poskušamo urediti. Pogovorili se bomo o dosedanjem delu in izdelavi plakatov. Nekaj navodil za izdelavo je tukaj – PLAKATI. Domenili se bomo tudi, kako boste poročali. Verjetno bo predstavil vsak en del plakata, ker si bodo precej podobni.

Plakate boste izdelovali dve uri – današnjo in naslednjo uro družbe – torek 2.6.  Poročali boste v četrtek, 4.6. in če bo potrebno še v torek, 9.6.

46. DAN, SREDA, 27. 5. 2020

Dobro jutro, učenci.

Za začetek dneva spet eno slovensko. Moram priznati, da si JO jo kar velikokrat zapojem. In potem je dan res takšen.

NAVODILA za današnji dan.

45. DAN, TOREK, 26. 5. 2020

Dobro jutro, učenci.

Zadnji majski teden se počasi, a vztrajno izteka. Ko boste danes reševali naloge, boste ugotovili, da se vedno bolj bližate koncu vaših učbenikov, delovnih zvezkov,…. Le kaj to pomeni. Seveda, počitnice se bližajo. Še malo, pa boste prispeli na cilj. Bravo.

NAVODILA za današnji dan.        SLJ – utrjevanje znanja         SLJ – velika začetnica

TOREK, 26. 5. 2020 – DRUŽBA

Do sedaj ste naredili že kar obsežen sklop snovi. Del snovi bomo ponovili v obliki plakata. Predstavili bi mesti Škofjo Loko ali Železnike. Izbira je vaša. Navodila za izdelavo boste dobili med četrtkovimi navodili za delo, podrobneje pa vam jih razložim še na videokonferenci M Teams. Takrat bi se videli tudi v živo in sicer v četrtek 28. 5. ob 10.00. Se že veselim, da vas spet vidim.

Pa še današnja navodila za današnje delo: TOREK, 26. 5. 2020

videoposnetek o reciklaži odpadkov – je sicer malo daljši, a se ga splača pogledati

vesoljček

eko vprašanja

cel kup smeti

44. DAN, PONEDELJEK, 25. 5. 2020

Dobro jutro,
smo že v zadnjem tednu meseca maja. Takle čas bi se v razredu verjetno že zelo greli; okna bi imeli na stežaj odprta, poslušali bi žgolenje ptic in brnenje strojev pridnih kmetov in domačinov, ki opravljajo različna pomladanska opravila. Doma si lahko zunaj poiščete prostor, kjer vam bo prijetno in boste lažje delali. Pregovor pravi, da je najbolje, da poskušamo v vsaki stvari, pa naj bo še tako slaba, poiskati nekaj dobrega.
Zelo rada poslušam slovensko glasbo, zato vam za dobro jutro predlagam naslednjo pesem.

Gremo…veselo na delo…

NAVODILA za današnji dan.


10. TEDEN


43. DAN, PETEK, 22. 5. 2020

Dobro jutro.

Danes vas čaka zadnji dan v tednu. Prislužili ste si počitek. Želela bi vas pohvaliti za skrbno opravljene naloge, ki ste mi jih poslali v pregled. Moram priznati, da je bilo veliko takih, na katere sem bila zares ponosna. Pridni ste bili.

Želim vam lep vikend. Preživite ga skupaj s starši. Pogovarjajte se, pomagajte jim, igrajte se in predvsem veliko migajte na svežem zraku. Kako že pravijo, če smo dobro telesno pripravljeni, nam tudi možgančki dobro in lažje delujejo. Lep vikend vam želim, učiteljica Alenka

NAVODILA za današnji dan.

42. DAN, ČETRTEK, 21. 5. 2020

Dobro jutro, učenci. Danes 42 – ič.

Ta teden vaše delo poteka malce drugače. Zamenjali so vam učiteljico, pri kar nekaj predmetih ste dobili tedenska navodila ali za več ur skupaj. Želela bi vas pohvaliti za vaš pristop in  pravočasno oddane naloge.

No vidite. Ukrepi se sproščajo. Ko smo že mislili, da sme se vsemu privadili, nas je vse skupaj doletela še ena sprememba. Ampak jaz verjamem v vas zato vam sporočam: “Kjer je volja, tam je pot.”

NALOGE za današnji dan.


ČETRTEK, 21. 5. 2020 – DRUŽBA (SKRB ZA OKOLJE)

Za navodila klikni na datum. Snov ti je poznana in verjetno o njej že veliko veš. Lahko pa preveriš še odgovore na vprašanja, a verjamem, da si uspel odgovore tudi sam poiskati: SKRB ZA OKOLJE – odgovori na vprašanjaSKRB ZA OKOLJE – odgovori na vprašanja

Za sprostitev pa klikni še na zabavno igro o okolju: VELIKA GRINIJEVA PUSTOLOVŠČINA      

 

 

 

 

41. DAN, SREDA, 20. 5. 2020

Dragi učenci.

Čaka nas že 3. dan druženja. Čas res hitro beži. Naloge izvajate tako profesionalno, kot bi bili skupaj že od začetka šolskega leta. Pridni ste.

Naj vas opozorim na tedenska navodila pri večini predmetov. So lahko super, ker si sami razporejate čas, so pa lahko tudi nevarna, če boste z nalogami preveč odlašali. Zato vas prosim, da natančno berete navodila in se držite dogovorjenih terminov.

Preden boste začeli z delom, pa si zažvižajte in zapojte: “Ne skrbi, bodi srečen…”

 

NAVODILA za današnje delo.

40. DAN, TOREK, 19. 5. 2020

Pozdravljeni, drage četrtošolke, dragi četrtošolci!

Kljub temu, da z vami ne delam direktno na daljavo, vas imam vsak dan v mislih.

Učiteljice Alenka je pohvalila vaše delo. Vesela sem, da je tako in sploh nisem presenečena. Poznam vas, spremljam vas in v tem “korona času” ste postali še bolj samostojni, vestni. No, pa je uspeh tu!! 

Danes vidim, da vas čaka kar nekaj dela. Odlično, saj se boste s tem spet nekaj novega naučili. Jaz si vsak dan zadam nalogo. Vsak dan se želim nekaj novega naučiti in se tudi naučim. Saj veste, celo življenje se učimo in tako vsak dan spoznamo nekaj novega. Tako nam ni dolgčas. 

Kaj pa živali? Se morajo živalski mladički tudi kaj naučiti? O, seveda!!! TULE pa te čaka nekaj zanimivega. Ne še klikati! Zdaj tudi še ne … Najprej naredi obveznosti za danes, potem pa … presenečenje!!

Super dan vam želim,

učiteljica Andreja 

 

Dobro jutro.

Danes nas čaka pravi pomladni dan. Malo dežja, malo sonca. Verjamem, da ste vstali z desno nogo (ne z levo, tako kot coprnica Zofka).

Naj vas opozorim, da sem naloge pripravila malo drugače. Za SLJ sem vam pripravila tedensko nalogo. Delo si boste lahko razporedili sami. Vendar pa morate paziti, da boste vse naredili pravi čas – torej do petka in mi ga poslali v pregled. Matematiko še vedno pošiljate vsak dan.

NAVODILA za današnji dan.

TOREK, 19. 5. 2020 – DRUŽBA nadaljevanje (klikni na datum)

učni list: GOSPODARSKE-DEJAVNOSTI (2)

Vas zanima, kako izdelujejo spodaj naštete stvari. Oglej si videoposnetke.

avtomobili

sladoled

žvečilni gumi

 

39. DAN, PONEDELJEK, 18. 5. 2020

Dobro jutro, učenci.

Danes vstopamo že v 9. teden pouka na daljavo. Za razliko od nas bodo učenci 1. triade končno odšli nazaj v šolo. Ne vem zakaj, ampak prepričana sem, da se jim bomo kmalu pridružili tudi mi. Da pa bo vaše delo verjetno drugačno, upam da tudi zanimivo, sem danes navodila za delo pripravila učiteljica Alenka. Veste zakaj, kajne? Saj me že poznate. Bili smo skupaj na kolesarskem taboru, ponovno pa smo se na kratko videli tudi v petek preko MTeams – ov.

Če boste imeli kakršnakoli vprašanja, težave z navodili ali odpiranjem povezav, mi napišite na Viber. Običajno takoj odgovorim oz. rešim težave.

Z učenci v Bukovščici smo se navadili, da pridemo v šolo ob 9.00 in poskušamo rešiti naloge in zapisati razlage do 13.00. Do takrat učenci tudi pošljejo material, jaz pa se potrudim, da izdelke pregledam in popravim, če je potrebno. Če ugotovim, da razlaga ni bila dovolj, običajno skličem videokonferenco, na kateri pojasnim morebitne nejasnosti.

Prosim, napišite mi, kdo se v tem času ne more odzvati in zakaj.

Za lep začetek dneva pa misel: Če močno verjamemo, lahko poletimo… Tudi nazaj v šolo. Saj so to naše sanje, kajne?

NAVODILA za današnji dan.

Deljenje z večkratniki števila 10 in 100

Coprnica Zofka

Dragi učenci, dobro jutro, dober dan, še z moje strani!

Verjamem, da ste super preživeli vikend in da se veselite današnjih dogodivščin. Jaz vas močno pogrešam, ko sem tule v razredu brez vas, četrtošolcev.

Nekaj navodil za ocenjevanje znanja sem poslala vašim staršem na mail. Tam boste našli tudi navodilo za LUM. Izdelek lahko dokončate naslednji ponedeljek. Prepričana sem, da boste naredili natančne in izvirne izdelke. Veselim se, da jih še jaz vidim! 

Danes pa naj vas spremlja sonce … Pa vsak nadaljnji dan tudi. Saj veste, če ne vidimo sonca na nebu, si ga pa narišemo. 

Ostanite nasmejani!

Učiteljica Andreja

 


9. TEDEN


38. DAN, PETEK, 15. 5. 2020

PETEK, 15. 5. 2020

Pozdravljeni, dragi učenci!

Pa smo spet na koncu tedna. Veliko različnih novic smo izvedeli v tem tednu. Četrtošolci ostanete doma, s tretješolci se vrnemo v šolo. Škoda, ker ne bomo vsi skupaj, a tako mora biti.

Velikokrat se nam bo v življenju še zgodilo, da bomo s čim nezadovoljni, nad čem razočarani. A taki dogodki nas še bolj utrdijo. Zagotovo pa ima vsak v mislih tudi kaj, za kar je iskreno hvaležen. Jaz sem hvaležna tudi za vas, srčne, vesele, dekleta in fante. Pa še misel ob koncu …

Učiteljica Andreja

MOTIVACIJA

 

ČETRTEK, 14. 5. 2020

Dobro jutro, dober dan, slabo voljo brž na stran!

Da se to ti res zgodi, šalo preberi si.

Po puščavi Sahara se sprehajata dva severna medveda.

Prvi pravi drugemu: “Tule je pa morala biti res poledica, da so tako močno posipali. ”     

Severni medved – Značilnosti severnih medvedov in njihov ...

 

ČETRTEK, 14. 5. 2020 – DRUŽBA

Pozdravljeni učenci.

So vam bili všeč videoposnetki. Verjetno tako velikih kmetij in rastlinjakov še niste videli. Zanimivo, kajne. Vas zanima v katerih državah izdelujejo različne stvari, ki jih imate doma? Navodila za delo najdete v datumu. Naslednjič pa si boste ogledali še nekaj zanimivih videoposnetkov.

                                                   

 

SREDA, 13. 5. 2020

Dobro jutro!

Kaj dobrega in lepega nas pa danes čaka? Ste si včeraj pogledali živali, ki plešejo? To je bil nagradni filmček po nekaj opravljenih obveznostih.

Bi danes tudi radi kakšno presenečenje? Tule te čaka. Ampak, saj veš, najprej naredi naloge za vsaj en predmet. Lahko pa se premagaš in presenečenje pogledaš šele takrat, ko boš naredil vse naloge.

 

 

TOREK, 12. 5. 2020

Dobro jutro, dober dan,

naj bo ves nasmejan.

Upam, da ste se naspali in najedli. Saj veste: zjutraj jej kot kralj, opoldne kot meščan, zvečer kot berač.

Tako, zdaj imaš dovolj energije, da jo usmeriš v delo. Vmes pa se lahko razbremeniš s tem posnetkom. Ne klikaj nanj zdaj. Velja? Bo šlo? No, da vidim, če se znaš zadržati. Saj vem, da bo šlo!!! 👍🍀

 

TOREK, 12. 5. 2020 – DRUŽBA nadaljevanje

Danes nimaš veliko dela. Ko končaš z delom si oglej še tri zanimive videoposnetke o žetvi, paradižniku in kokoškah.

ŽETEV                       

PARADIŽNIKI

KOKOŠKE

 

       

 

 

PONEDELJEK, 11. 5. 2020     Transparent Background Sun Png, Png Download , Transparent Png ...

Pozdravljeni, drage učenke in dragi učenci!

Pa je za nami še en vikend. Verjamem, da ste izkoristili sonček, se odpravili kam peš, morda kaj postorili okoli hiše. Kakorkoli, upam, da ste se imeli lepo.

Pred vami je ponovno nekaj nalog. Verjamem, da vam ne bodo delale težav. Zdaj pa kar na delo!    Transparent Background Sun Png, Png Download , Transparent Png ...

 

 

PETEK, 8. 5. 2020

Dragi učenci!

Ponovno je en teden že skoraj za nami. Ste morda včeraj pripravili ali pomagali pripraviti kako sladico za po kosilu? Če ne, imate priložnost še danes, ali pa to naredite čez vikend, če želite.

Danes se še vidimo …

Vam in vašim družinam želim prijetno preživet vikend. Odpočijte si, dihajte drug z drugim.😃

Za še lepši dan pa si preberite spodnjo misel.

Učiteljica Andreja

Najlepše misli za otroke : Pozitivne misli

ČETRTEK, 7. 5. 2020

Pozdravljeni fantje in dekleta!

Spet je pred vami delovno dopoldne. Ponosna sem na vas, ker tako vestno opravljate svoje dolžnosti in mi pošiljate naloge v pregled.

Bi radi kakšno idejo, kaj delati po tistem, ko boste končali s šolskim delom? Kaj ko bi pripravil nekaj slastnega za po kosilu? Lahko ti pomaga še kdo domačih. Ja? Ideje v sliki … Pa dober tek!

Fresh Fruit Salad with Honey Vanilla Yogurt Recipe | Ina Garten ...  Recept: domač čokoladni puding - Planet Lepote  What's going on in your ice cream | News | Chemistry World

ČETRTEK, 7. 5. 2020

Nekaj povratnih informacij o KAHOOT kvizu je v naslovu, tam vas čaka tudi današnje delo.

Kdor pa mi še ni poslal kviza Da – NE naj mi prosim pošlje na mail: andreja.crnivec@os-igroharja.si.

KAJ PRIDELUJEJO V DOMAČI POKRAJINI – vprašanja

 

                  

 

SREDA, 6. 5. 2020

Dobro jutro vam želim, z vami se jaz veselim!

Ste se naspali? Kaj imate danes v planu, razen šolskega dela, ki vas čaka? Verjamem, da kaj sproščujočega, živahnega, veselega. Želim vam veselja, kot ga izražajo tudi tile otroci.                                                   

The Best Jokes for Kids - Family-Friendly Gags, Knock-Knock Jokes ...

Učiteljica Andreja

 

TOREK, 5. 5. 2020

Draga dekleta, dragi fantje!

Pa je spet jutro, nov dan. Se ga veselite? Jaz se ga zelo. V vsakem dnevu najdem veliko lepega.

Za začetek pa preberite tole. Preberite tudi svojim domačim:

Dve miši sta padli v lonec smetane. Plavali sta, da bi si rešili življenje. Prva miš je hitro obupala, omagala in se utopila. Druga miš pa je vztrajala. Tako dolgo se je borila in plavala, da je iz smetane nastal trd sneg. Tedaj se je rešila. Bodimo tudi mi ta druga miš v našem življenju.

Tako, ja, vztrajati je treba, čeprav je včasih težko. Splača se 💖

TOREK, 5. 5. 2020 – DRU ponavljanje

Zopet smo nazaj. Upam, da ste si odpočili in nabrali novih moči. Navodilo za delo najdete, če kliknete na datum. Danes boste zopet malo ponavljali in utrjevali preteklo snov. S pomočjo DA – Ne vprašanj preveri svoje znanje. Potem pa reši se KAHOOT kviz, ki sem ga zopet pripravila zate. Navodila so ista kot prejšnjič. Najdeš jih med navodili za delo.

DA – NE VPRAŠANJA

DA – NE VPRAŠANJA – REŠITVE

KAHOOT – kviz

 

 

PONEDELJEK, 4. 5. 2020

 Dragi učenci in spoštovani starši!

Upam in verjamem, da ste se lepo imeli med počitnicami. Tudi pri nas je bilo zelo živahno in prijetno. Zdaj pa smo spet tukaj, povezani na daljavo. Pred vami je kar nekaj današnjih obveznosti. Vem, da vam bo uspelo vse napraviti tako, kot je potrebno.

Super dan vam želim učiteljica Andreja  20 Ways to Attract Good Luck | Inc.com

 

 

6. teden

PETEK, 24. 4. 2020

Pozdravljeni, dragi učenci!

Že 6. teden šole na daljavo je za nami. Vesela sem, ker ste tako zavzeti in vestno opravljate naloge. Veliko ste se v tem času naučili. Ponosna sem na vsakega od vas in vas zelo pogrešam.

Danes, že veste, vas čaka TEHNiŠKI DAN. Kliknite na povezavo in boste našli vsa potrebna navodila.

Želim vam uspešno delo. Vikend pa preživite v veselju in prijateljstvu.

Učiteljica Andreja

 

ČETRTEK, 23. 4. 2020

Pozdravljeni vsi skupaj!

Predzadnji dan pred počitnicami je pred nami. Danes bo še običajno obarvan šolski dan, jutrišnji pa bo spet nekaj posebnega.
Imeli boste tehniški dan na temo Svetovnega dneva Zemlje.

Zdaj pa se lotite dela, da boste čim prej prosti in se boste lahko naužili sonca in svežega zraka.

 

ČETRTEK, 23 .4. 2020 – nadaljevanje Naselja v domači pokrajini

NASELJA _ MISELNI VZOREC – prepiši v zvezek

interaktivna vaja – reši jo in utrdi svoje znanje

Po počitnicah bom tudi ocenila vaše znanje. Kaj, kdaj in na kakšen način se domenimo po počitnicah. Odpočijte si in naberite novim moči za nadaljevanje dela. To želim tudi staršem. Vsi ste bili zelo delavni in še enkrat hvala staršem za vse poslane slike. Upam, da se tudi kaj vidimo na daljavo, saj vas res že pogrešam. Takrat se tudi domenimo, kako naprej.

Med  počitnicami pa praznujemo tudi dva praznika:

DAN BOJA PROTI OKUPATORJU – 27. april: Na ta dan se spominjamo vseh Slovencev, ki so se 27. aprila 1941 uprli okupatorju (Nemcem, Madžarom in Italijanom), ki so zasedli naše ozemlje. Na ta dan izobesimo slovensko zastavo.

PRAZNIK DELA – 1. in 2. maj: Spominjamo se delavcev, ki so se na ta dan uprli, ker niso imeli nobenih pravic. Pred 1. majem se kurijo kresovi, izobesimo zastavo, organizirajo se prireditve, postavijo se mlaji. 1. maja zjutraj pa nas lahko zbudi budnica pihalne godbe.

 

 

SREDA, 22. 4. 2020

Pozdravljeni, draga dekleta, dragi fantje!
Včeraj smo se z nekaterimi prvič povezali preko zooma. Moram vam povedati, da sem bila res vesela, da smo se videli, slišali, se malce naklepetali in nasmejali. Bomo to še ponovili. Lahko že danes ob 12h, kdor bo želel. Povabljeni so tudi učenci 3. razreda.

Pred vami pa je spet nekaj nalog. Bodite pozorni pri branju navodil in natančni pri delu.

TOREK, 21. 4. 2020

Pozdravljena draga dekleta in dragi fantje.

Kako ste danes? Včerajšnji dan je bil malce bolj utrujen in oblačen, današnji pa naj bi bil nekoliko bolj sončkast. Kakorkoli, mi se imamo lahko fino ne glede na vreme.

Super umetnije so mi včeraj poslali nekateri vaši starši. Vesela bom pa še umetnij ostalih učencev.

Zdaj pa se čim prej lotimo dela.

TOREK, 21. 4. 2020 – NASELJA

Analiza pisnega preverjanja znanja: Vsi ste že dobili povratne informacije o vašem preverjanju znanja. Na splošno pa lahko rečem, da kar dobro znate novo snov, ki ste jo večinoma predelali doma. To me zelo veseli. Pri nekaterih bo sicer potrebno še malo prebrati kakšno temo. Ampak mislim da ste s popravo to tudi že storili.

Ker ste do sedaj že naredili popravo preverjanja znanja, vas danes čaka manj dela. 2 x si oglejte projekcijo o naseljih (kliknite na naslov), ki sem jo pripravila za vas. Vklopite tudi zvočnik, saj sem vam zraven posnela razlago snovi. Uvod je na prvem diapozitivu, tako da ne prehitro naprej. Za začetek projekcije kliknite na znakec zgoraj levo na oranžnem ozadju.

 

PONEDELJEK, 20. 4. 2020

Dobro jutro, dober dan, dragi moji učenci!

Čudovit sončen vikend je za nami. Upam, da ste ga preživeli sproščeno in v prijateljstvu.

Pred nami je še zadnji predpočitniški teden. Kar ne morem verjeti, da so pred vrati že prvomajske počitnice. Se jih že kaj veselite? Vem, da ste tudi sedaj doma, a je drugače kot takrat, ko so počitnice, a ne? Tako, do takrat nas čaka še nekaj dela, »srečali« pa se bomo tudi pri preverjanju znanja. O tem boste izvedeli sproti in dovolj zgodaj.

 

5. teden

PETEK, 17. 4. 2020

Draga dekleta, dragi fantje, spoštovani starši!

Kar ne morem verjeti, da smo dali skozi že 5. teden šole na daljavo. Spet je pred nami vikend.

Verjamem, da vas bo med vikendom tudi kaj ujezilo, morda vas bo kaj užalostilo, razočaralo. Želim vam, da pa bodo vseeno prevladovali trenutki veselja in sreče. Radi imejte sebe in drug drugega. 🍀💖

PETEK, 17. 4. 2020

NŠP

Učenci, danes vam pošiljam video o metu vorteksa. Ker vem, da vorteksa nimate doma, pravilen met vadite s storži, žogico ali čem podobnim. Lepo vas pozdravljam, pogrešam ure z vami, učiteljica Maja.

MET VORTEKSA

ČETRTEK, 16. 4. 2020

Dobro jutro vam želim, z vami se jaz veselim! Pogrešam prepevanje z vami. Danes bi z vami rada zapela pesmico o mačku Muriju. Saj bom pela, ampak na daljavo. Do takrat pa nas čaka še nekaj dela. Najbolj, da se ga čimprej lotimo. Ste za to?? SEVEDA! Želim vam uspešno delo. Vem, da vam bo dobro šlo od rok. Če pa se bo kje zataknilo, najprej še enkrat razmislite, napnite možgančke, nato pa poprosite za pomoč, če ne boste zmogli sami.

 

ČETRTEK, 16. 4. 2020 – Pisno preverjanje znanja

PISNO PREVERJANJE ZNANJA – navodila

 

 

SREDA, 15. 4. 2020

Pa smo že na sredini tedna, čeprav smo začeli šele včeraj. Včeraj smo imeli bolj žalostno vreme, a verjamem, da ti dneva nisi preživel žalostno.

Naj ti današnje delo gre dobro od rok. Ko boš končal, te pa čaka morsko presenečenje (klikni). Verjamem, da že kdo sanjari o morju, o poletju, o kopanju. Živali, ki jih boste videli, pa za življenje nujno potrebujejo prav morje.

Uspešno delo vam želim!

TOREK, 14. 4. 2020

Pozdravljeni vsi skupaj!

Pa smo spet nazaj v šoli na daljavo.

Kako je bilo med prazniki? Ste se napirhali, najedli pirhov in ostalih dobrot? Vem, da je bilo letos vzdušje nekoliko drugačno kot ostala leta, a verjamem, da ste uživali. Prav je tako!

Danes vas spet čaka nekaj šolskega dela. Počasi bomo tudi začeli s preverjanjem znanja. O vsem boste sproti obveščeni, tako da kar mirno.

 

TOREK, 14. 4. 2020, DRU – Naravne sestavine pokrajine (nadaljevanje)

Oglejte si tudi ptt projekcijo NARAVNE SESTAVINE POKRAJINE –  na oranžnem ozadju zgoraj levo kliknite na ikono za projekcijo. Vklopite tudi zvočnike.

NE POZABI: v četrtek, 16.4.2020 pišeš preverjanje znanja – UČ str. 50 – 59

 

 

4. teden

PETEK, 10. 4. 2020

Drage učenke, dragi učenci in spoštovani starši!

Pa je že petek, prazniki pa že veselo trkajo na vrata. Danes boste preživeli dopoldne preživeli v predprazničnem vzdušju. Čaka vas KUTURNI DAN in s tem ogled lutkovne predstave. Vsa navodila so na spletni strani šole pod obvestili, pa tudi tule (klikni).

Želim vam prijetno preživete praznične dni in vse dobro.

Učiteljica Andreja

 

 

ČETRTEK, 9. 4. 2020

Pozdravljeni vsi skupaj!

Kako ste? Jaz sem sončkasto, lepo! Za začetek vam pošiljam eno šalo:

Znak za pešče

Policist je na mostu zaustavil kmeta, ki je s seboj vodil bika.
“Na začetku je prometni znak, ki dovoljuje promet samo za pešce!” je rekel policist.
“Ja, in? Se mar moj bik pelje?”

 

Lepo prosim vaše starše, če mi lahko pošljejo naloge od enega dneva pri dveh predmetih.  

 

ČETRTEK, 9. 4. 2020 – DRU

V četrtek, 16. 4. 2020 bomo pisali malo prilagojeno pisno preverjanje znanja. Nekaj navodil je že v priponki, ostala pa še sledijo po praznikih.

Draga učenci in starši. Želim vam lepe in mirne velikonočne praznike. Preživite jih v krogu svoje družine in naj vas prazniki še bolj povežejo.

 

SREDA, 8. 4. 2020

Dobro jutro, dober dan, dragi učenci!

Spet smo se prebudili v čudovit dan. V nadaljevanju si naredite lepega. Zadaj si cilj, da vsakemu družinskemu članu izkažeš eno pozornost. Hm, kdo bo bolj srečen, ti ali družinski član? 😉

 

TOREK, 7. 4. 2020

 

TOREK, 7.4.2020 DRU – nadaljevanje domača pokrajina

 

Dragi, učenke in učenci in spoštovani starši.

Od zdaj naprej boste samo kliknili na datum in se vam bodo odprle obveznosti za tekoči dan.

Vas danes kaj bolijo mišice? Ah, kje pa, saj imate ogromno kondicije, a ne.

Današnje dopoldne bo pa spet bolj šolsko obarvano. Spodaj vas čaka kar nekaj nalog, vmes pa se razgibajte, tecite (glej šport).

Datum, ko naj bi oddali domače branje, je že mimo. Prosim, če mi ga lahko starši v tem tednu pošljete.

Tudi z bralno značko še niste vsi zaključili, čeprav jo navadno končamo 2. aprila, ko se spominjamo rojstva pisatelja H. C. Andersena. Tako bomo čas podaljšali za 3 tedne. Velja za učence 3. in za učence 4. razreda.

 

 

 

4. teden

PONEDELJEK, 6. 4. 2020

Pozdravljeni drage učenke in dragi učenci ter spoštovani starši!

Ta teden bo za vse nas tak, da se bomo lahko vsaj malo oddahnili. Tako ne bodo vsi dopoldnevi polni pisanja, pač pa vas jutri čaka ŠPORTNI DAN. Navodila so TUKAJ. Če želite, ga  lahko v okviru družine tudi drugače preživite, izvedete, tudi uro izvajanja si prilagodite po vašem okusu. Kolikor vidim vaše fotografije, vam gibanja doma ne manjka. Super, da je tako!!

Učenci oz. starši, prosim, pošljite mi kakšno fotografijo, učenci pa napišite nekaj povedi: kaj ste delali, kako se vam je zdelo, kaj bi morda spremenili …

Kaj pa bo v petek? Že kaj veste? Še ne? V petek pa bo KULTURNI DAN. Ogledali si boste eno lutkovno predstavo. Katero, pa še izveste.

V ostalih dneh pa se bom trudila, da vam pripravim še kaj zanimivega.

Hvala staršem, da tako pridno pošiljate prispevke svojih otrok. Vesela sem, da naše sodelovanje tako odlično poteka! Mislim, da smo v tem času postali še bolj povezani, kar me res veseli.

PETEK, 3. 4. 2020  Vector illustration of Happy children ... | Stock vector | Colourbox

Pozdravljeni drage učenke in dragi učenci.Pa smo prišli že skoraj do konca tretjega tedna dela na daljavo. Vam je hitro minil teden? Meni je kar »pošibal« mimo.

Spočijte si čez vikend, naspite se, še bolj pa vaši starši. Hvala, ker objavljate različne prispevke na Padletu in na Vibru. Res fino, da smo takole povezani.

Naslednji teden pa bo še malce bolj poseben!!!

 

MAT – Merjenje

Da boš znal reševati naloge v prihodnjih dneh, se  moraš res naučiti NA PAMET pretvorbe (glej zapis prejšnje ure)

Reši naloge v DZ/57, 58, 59

Lahko pa treniraš pretvarjanje tule (klikni) semle.

Z Zdaj pa klikni semle. Čaka te matematično presenečenje.

 

 

SLJ – Osebni pogovor

Se še spomniš, kaj si delal pri SLJ v sredo? Še veš, kaj je OSEBNI POGOVOR?

zvezek prepiši še drugo, spodnje pravilo iz učbenika na strani 54, ki je zapisano v oranžno obarvanem polju (Zlata pravila  …)

Nato pa se loti dela v DZ od strani 14 naprej.

Reši : DZ/14/1 a, b, c, 2, DZ/15/3a, b, če želiš, pa lahko rešiš še 5. nalogo.

 

ŠPO – Sprehod v naravi, igre v naravi, posnetek

Video (klikni) posnemaj. Pa še malo angleščine boš potreniral.

Morda si zdajle že malce utrujen od pisanja in sedenja. Predvajaj si zgornji video. Zagotovo te bo prebudil. Lahko še koga povabiš zraven.

Kasneje pa pot pod noge. Sprehodi se v bližnji okolici svojega doma, teci, uživaj!!

 

 

GUM – Sijaj, sijaj sončece

Danes pa boš v zvezek zapisal besedilo pesmi Sijaj, sijaj sončece. Včeraj sem ti ga napisala pod GUM.

Si zapisal? Zdaj pa si pesmico še enkrat poslušaj na »včerajšnjem« posnetku in zraven zapoj.

Zdaj pa vzemi različne predmete. Zakaj? Ti predmeti bodo zdaj tvoja glasbila, ki bo spremljali pesmico. Poskusi pri vsaki kitici uporabiti drugo glasbilo. Ali pa v enem delu kitice uporabi eno glasbilo, v drugem delu drugo, itd.

Kako ti je šlo? Ti je bilo všeč? Se ti je pridružila morda tvoja sestrica, bratec?

Besedilo pesmice se nauči na pamet.

 

NŠP

Učenci, takole sem se jaz pomerila v igri TRI V VRSTO   . Kdor ima možnost naj se preizkusi v tej igri tudi sam. Učiteljica Maja

ČETRTEK, 2. 4. 2020

Dobro jutro vam želim, z vami se jaz veselim! 👩👸👧👸👧🧒👦🧒👸

O, kako dolgo je že, odkar smo nazadnje skupaj zapeli tale jutranji pozdrav. Meni velikokrat pride na misel in prav toplo pri srcu mi postane. Najlepša so bila ponedeljkova jutra, ko smo malce več poklepetali, četudi smo potem rešili kak račun manj.

Danes naj ti bo prijetno. Veseli se vsega lepega, kar ti lahko prinese dan, ali pa prineseš ti. Če pa te doleti kaj neprijetnega, se boš iz tega zagotovo kaj dobrega naučil.🍀

 

 

MAT – Dolžina (milimeter)

V zvezek napiši naslov Milimeter. Oglej si zgornji primer v DZ na strani 56.

Tudi ti nariši trak, dolg 1 dm. Na njem označi cm in mm.

Pod trak prepiši, kar je v DZ/56 v rdečem okvirčku.

Da pa bomo imeli vse enote in pretvorbe teh na enem mestu, si prepiši še to:

1 m = 10 dm = 100 cm = 1000 mm

1 dm = 10 cm = 100 mm                                         NUJNO SE TO NAUČI NA PAMET!!

1 cm =10 mm

 

Reši naloge v DZ/55, 56

 

NIT, NIT – Prehrana

Za začetek si oglej zanimiv filmček o prebavi (klik) https://4d.rtvslo.si/arhiv/od-popka-do-zobka/174532587?jwsource=cl

 

Zdaj pa za ponovitev reši spletno nalogo:  https://uciteljska.net/kvizi/HotPot/Prebavila/Prebavila.htm


Danes boš razmišljal o hrani in njenem izvoru. Ustno odgovori na vprašanja.

Čemu služi hrana?

Zakaj ljudje potrebujemo hrano?

Kdaj potrebujemo večji vnos energije (hrane) v naše telo? Zakaj?

Kakšnega izvora so jajca in kakšnega lešniki?

 

Zdaj pa vzemi zvezek in zapiši naslov Hrana.  Nato pa še:

 

Hrana so živila, ki se uporabljajo za prehrano.

HRANA:

 1. Daje energijo.
 2. Omogoča rast in razvoj.
 3. Ščiti pred boleznimi.
 4. Omogoča vzdrževanje telesne temperature.

 

V učbeniku na str. 49. si preberi, v kateri dve skupini delimo hrano.

Zapiši naslov Izvor hrane.

 1. ŽIVALSKI IZVOR: Jajca, meso, med, mleko.
 2. RASTLINSKI IZVOR: Sadje, zelenjava, žitarice (plodovi, listi, steblo, korenine).

 

Za naslednjo nalogo boš potreboval celo stran. Prepogni jo na polovico. Na eno stran napiši rastlinski izvor, na drugo pa živalski izvor. Iz reklam oz. UL izreži različne primere hrane in jih razvrsti pod ustrezno skupino. Hrano lahko tudi narišeš.  Za pomoč glej UL- sličice_izvor živil.

Za konec pa si lahko ogledaš video o načinu prehranjevanja različnih živih bitij.

 

GUM – Sijaj, sijaj sončece

Sonce!!! Pa ga imamo. Njegovi žarki so že prijetno topli. Seveda, pomlad je tu!

Zakaj pa je sonce v pesmi Sijaj sijaj sončece vedno žalostno? Poslušaj posnetek pesmice in zraven zapoj. Pomagaj si s spodnjim besedilom. (klikni) https://www.youtube.com/watch?v=OevEEMB1Wg4

Sijaj, sijaj sončece (slovenska ljudska)

 

Sijaj, sijaj sončece, oj sonce rumeno,

kako bom s’jalo sonce, sem vedno žalostno?

 

Sonce zgodaj gori gre, dekleta jokajo,

bi rade še ležale, pa vstati morajo.

 

Sonce pozno doli gre, pastirci tarnajo,

domov bi radi gnali, pa črede nimajo.

 

DRU – Domača pokrajina (nov naslov)

Beseda domač pomeni, da ti je nekaj domače, poznano. Tako boš tudi ti danes spoznal svojo domačo pokrajino, to je območje, ki ga dobro poznaš – tu živiš, hodiš v šolo, na obisk k sorodnikom, prijateljem, v trgovino…

Pod naslov v zvezek napiši:

 1. Koliko poznaš okolico domačega kraja? Napiši nekaj znanih imen :
 • naselij (vsaj 4):
 • rek ali potokov (vsaj 2):
 • vzpetin, hribov (vsaj 4):
 • imen gozdov, travnikov… (npr. če ima del gozda kakšno posebno ime):

2. Na učnem listu Domača pokrajina imaš napisane značilnost pokrajine. Če imaš možnost list sprintaj in prilepi v zvezek. Če te možnosti nimaš samo prepiši navodilo in odebeljene besede, npr. površje in prepiši samo tiste značilnosti, ki veljajo zate.

3. V učbeniku preberi str. 60 – 62 in prepiši prvi odstavek na str. 61.

 

SREDA, 1. 4. 2020

Pozdravljeni vsi skupaj!

Danes je prav poseben dan. Še nikoli nismo takole na daljavo ocenjevali. Danes bom vse vas poklicala okoli 10h, da vas ustno vprašam SPO. Morda nam uspe tudi pisati narek. Ste za to??? Ste pripravljeni? Zavrti dol …

Dol…

Dol …

Dol …

Dol …

Dol …

Še dol …

Dol …

Dol …

Še dol …

Dol …

PRVI APRIIIIILLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HECAM SE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😂😂😂😂😂😂😂

Upam, da vam nisem preveč pospešila srčnega utripa. Ko bo kakšno ocenjevanje, se bomo dogovorili prej, tako kot vedno. Velja?

Danes vam dam eno nalogo kar na začetku: Danes naaprilčkaj vsaj enega tvojih domačih. Danes je to dovoljeno.

 

POMEMBNO OBVESTILO

Morda včeraj kdo, ki je že bolj zgodaj začel z reševanjem nalog pri MAT, ni mogel rešiti preverjanja znanja. “Mali škratek” mi je ponagajal, da ni bilo povezave do tja, za kar se vam opravičujem. Tako da tisti, ki še niste rešili preverjanja pri MAT, to storite danes ali jutri.

SLJ – Osebni pogovor

Razmisli o naslednjih vprašanjih in ustno odgovori nanje: Se enako pogovarjaš npr. z knjižničarko, kot s svojim prijateljem? Kako bi pozdravil knjižničarko? Kako pa bi pozdravil prijatelja? Koga bi vikal? Zakaj? Bi knjižničarka tudi vikala tebe? Kako bi ob koncu pogovora pozdravil prijatelja, kako knjižničarko?

Zdaj pa vzemi učbenik in ga odpri na strani 53, nato pa še 54. Preberi pogovor med Ano in Sonjo, nato pa še pogovor med Petro in zdravnikom.

Zdaj pa vzemi zvezek. Napiši naslov Osebni pogovor (ne pozabi na datum). V zvezek odgovori na vprašanja, ki so zapisana pod pogovorom med zdravnikom in Petro.

Nato pa prepiši prvo pravilo v oranžno obarvanem polju (Osebni pogovor je govorjeno …)

 

 

NIT – Zobje

Zelo pomemben del prebavne pa so tudi zobje. S pomočjo (klikni) ZDRAVI_ZOBJE__LEP_NASMEH (1) boš dopolnil zapis v zvezek.

 

Zapiši v zvezek naslov Zobje.

Prve zobe imenujemo_________ __________ in jih je 20. Ko izpadejo, na njihovem mestu zrastejo ________ ________. Stalni zobje  ostanejo v ustih __________ življenje. Stalnih zob imamo_________. Z njimi grizemo, meljemožvečimo, trgamo in drobimo hrano.

Naštej vse vrste zob:_________________, _________________, ___________________, ______________________. Zob je ž_____________. V notranjosti zoba so_______________.

 

Zapis v zvezek:  (klikni) ZGRADBA_ZOBA
Nariši oz. prilepi sliko zoba in na njem označi njegove dele!

 

Zapiši v zvezek Skrb za zobe:

 1. Zobe čistimo vsak dan.
 2. Jemo različno hrano.
 3. Izogibamo se sladkarijam in gaziranim pijačam.
 4. Redno obiskujem zobozdravnika.

Video (klikni) zobna higiena

 

 

MAT – Dolžina

Se še spomniš, ko smo lani s palicami in s koraki merili dolžino učilnice? No, tokrat merjenja ne bomo delali v šolskih prostorih, pač pa kar doma. Lahko vzameš šiviljski meter, tesarski ali pa tračni meter (verjetno ga ima ati) in si z njim pomagaš pri merjenju.

POZOR! Ko boš reševal spodnjo nalogo, je obvezno najprej oceniti dolžine prostorov. Šele nato izmeriti dolžine.  Ocene in meritve zapiši v preglednico. Preglednico preriši v zvezek in reši naloge.

 

PROSTOR OCENA MERITEV

KUHINJA

 

DNEVNA SOBA

 

TVOJA SOBA

 

 

V DZ/52 reši nalogo 2. Predmete poišči v dnevni sobi. Reši še 3. nalogo.

Nato pa za ponovitev (in za preverjanje rešitev zadnje naloge na strani 52) v zvezek napiši naslov Dolžina. Nato prepiši:

1 m = 100 cm

1 m = 10 dm          PRETVARJANJE OSNOVNIH MERSKIH ENOT

1 dm = 10 cm

Nato reši še naloge v DZ/53.

 

 

ŠPO – Športna abeceda

Danes pa si boš pri razgibavanju pomagal s tem. (klikni) športna-abeceda

 

Tako, pa smo na koncu s šolskimi obveznostmi. Za konec se pa zagotovo prileže ena šala. 😂😉

Zebe

Medvedek: “Mami, a sem jaz medvedek?”
Mati: “Ja, seveda si.”
Medvedek: “Mami, a sem jaz res medvedek?”
Mati: “Ja, seveda si.”
Medvedek: “Mami, a sem jaz čist zares medvedek?”
Mati: “Ja, seveda si zakaj pa nebi bil?”
Medvedek: “Zato, ker me zebe kakor psa!!!”

 

 

TOREK, 31. 3. 2020

Dobro jutro, dober dan, zdaj si pa verjetno naspan!

Če pa še nisi povsem, pa preberi tale vic. Lahko nasmeješ še svoje starše.😂

KOSTI

Pri naravoslovju:
“No Tonček, ti pa zdaj lepo povej, koliko kosti imaš v telesu?”
“Najmanj dva tisoč petsto.”
Učitelj: “Zakaj pa me nisi včeraj poslušal, ko sem razložil, da je v človeškem telesu dvesto kosti.”
Tonček: “Saj sem! Ampak sem danes zjutraj jedel sardine.”

 

SLJ, SLJ – Štirje godci

Danes boš prebral kratko besedilo o godcih. Nekaj zelo posebnega se zgodi enemu izmed njih. Preberi in reši učni list. (klikni) Stirje_godci_besedilo_naloge

 

MAT – Pisno množenje (utrjevanje)

Reši učni list, preverjanje pisnega množenja. (klikni) PISNO_MNO_ENJE_preverjanje

Lepo prosim starše, če mi lahko pošljejo fotografijo tega lista, da vam dam povratno informacijo. Naj dopišejo, oz. dopišite, če ste imeli kje težave.

Reši 3. nalogo v DZ/51.

Če želiš, reši še 4. nalogo na isti strani.

Saj res! Ali preverjaš sproti, če si naloge v DZ pravilno rešil? Tega ne smeš pozabiti in preverjaj vsak dan sproti.

 

ŠPO – Športni lov na zaklad

Verjetno so ti starši že kdaj rekli, da ne teci po stopnicah, po hiši, da ne divjaj iz enega v drug prostor. Brez skrbi, jaz ne bom rekla drugače. Najprej se boš malo razgibal, na koncu te v sobi na postelji čaka zaklad. No, vsaj prileglo se ti bo. Kaj, pa izveš? Klikni in uživaj v razgibavanju in … (klikni) Športni-lov-na-zaklad-1

 

 

DRU – Ponavljanje in utrjevanje snovi (nov naslov)

Če bi bili zdaj v šoli bi ponavljali in utrjevali snov, ki ste jo večinoma obravnavali doma. Tako pa bomo ponavljali na daljavo.

Najprej s pomočjo 5 X P (pomisli, preleti, preberi, ponovi, preglej) ponovi snov v učbeniku str. 50 – 59.

Nato reši kviz DA / NE : DA – NE vprašanja. Če je možno si ga sprintaj, prilepi v zvezek in obkroži pravilen odgovor. Če ga ne moreš sprintati, si v zvezek samo napiši številko vprašanja, ter DA in NE in obkroži odgovor. Ko rešiš preveri še rešitve DA – NE vprašanja – REŠITVE in si z barvico obkljukaj pravilne odgovore.

Da boš še na malo drugačen način utrjeval svoje znanje reši še ta zabavni kviz, ki sem ga pripravila zate. Klikni na povezavo KAHOOT, vpiši svoje ime in reši kviz. kviz ima 18 vprašanj. Za vsako vprašanje imaš časa 1 minuto. Po vsakem odgovoru lahko počakaš, da vidiš koliko točk imaš skupaj. Točkuje se pravilen odgovor, pa tudi kako hitro odgovoriš. Vendar vseeno ne hiti. Kviz lahko rešiš večkrat, a odgovori niso vedno na istem mestu! Kviz reši do četrtka, 2.4. Na koncu bom preverila vaše točke. Če vam bo kviz všeč, ga bom še kdaj pripravila.

Starši mi lahko na mail: andreja.crnivec@os-igroharja.si pošljejo sporočilo, kako uspešni ste bili pri reševanji kviza DA / NE in kako vam je bil všeč kviz Kahoot. Vesela bi bila tudi kakšne slike iz vašega zvezka.

 

Pa še za konec.

Bolhi se vračata iz kina in ena vpraša drugo:
“Greva peš ali vzameva psa?” 👍😃

 

PONEDELJEK, 30. 3. 2020

Dobro jutro, drage učenke in dragi učenci!

Kako ste preživeli sončen vikend? Verjamem, da ste ga izkoristili za kak sprehod po gozdu, za igro z družinskimi člani, morda za kak film ali risanko.

Meni je bil še posebno všeč sonček! Opravili smo se v naravo, se tam lovili, nekaj pomalicali in lovili sončne žarke.

Ni nam treba hoditi daleč, da se imamo lepo!

Zdaj pa spet v akcijo!📏👀✂😉

 

SLJ – Prijavnica

 1. Nalogo v DZ na straneh 95 in 96 boš reševal s pomočjo učbenika. Tega pa odpri na strani 49. Pri 1. nalogi izpolni obe prijavnici. Pri nalogi 1c ne bo možnega skupinskega dela, a naj te to ne zmoti.

Če želiš, lahko rešiš še 4. nalogo na strani 97.

Vzemi knjigo po tvoji želji in glasno preberi odlomek. O čem si bral? Katero knjigo si izbral? Zakaj ravno to? Kasneje čez dan in čez teden jo ponovno vzemi v roke. Zagotovo ti lahko pove kaj koristnega.

 

MAT – Pisno množenje (utrjevanje)

Imaš kaj težavic pri pisnem množenju? Verjamem, da jih bo po nekaj vajah, ki jih boš danes rešil, še manj.

Reši naloge v DZ/48/1, DZ/49/2, v zvezek pa reši naloge iz DZ/49/3, 4, 5,6.

Če želiš, lahko rešiš še naloge na strani 50.

 

LUM – Origami

Si si pogledal, katero fotografijo sem objavila tule? Najdeš jo tudi na povezavi, ki je napisana zgoraj.

Tudi ti se boš danes lotil enake naloge, kot sem jo jaz naredila včeraj, preden sem fotografirala kužka in metuljčka. Nič hudega, če doma nimaš barvnega papirja. Izdelek lahko pobarvaš na koncu ali pa list pred začetkom poljubno pobarvaš.

Dela se loti tako, da klikneš na posnetek in slediš navodilom. Posnetek vmes poljubno ustavi in spet daj naprej. Navodila dobiš tule in tule.

 

 1. teden

 

Dragi moji!

Ne morem verjeti, da je minilo že toliko dni, kar smo se nazadnje videli. Kako hitro teče čas. Zelo vas že pogrešam. Verjamem, da je bilo na začetku težko in da ste se malo lovili, a vam je s pomočjo staršev in učiteljev uspelo. Vedela sem, da boste zmogli, ker ste prilagodljivi, zvedavi in pogumni. Super ste! Verjetno pa je v teh dneh prišlo tudi do kakšnega spora, med vami in starši, z brati, s sestrami… To je čisto normalno v taki situaciji. Tudi pri meni doma pridejo dnevi, ko se malo sporečemo. A se stvari hitro postavijo nazaj na svoje mesto. Upam, da si med delom vzamete čas tudi za pogovor, crkljanje, branje pravljic in tudi televizijo. Pa ne pozabite na sprehode v naravo,v okolici in skupaj z vašo družino.  S sošolci pa se boste poigrali in pogovorili, ko se vrnemo nazaj v šolo. Komaj čakam, da vas spet vidim in se pogovorimo, kaj se vam je v teh dneh dogajalo. Vse dobro vam želim in ostanite zdravi vi in vsi vaši bližnji.

Učiteljica Andreja Črnivec

 

PETEK, 27. 3. 2020

Tako! Še zadnji dan delovnega tedna je pred nami. Odlično vam je šlo ta teden. Ponosna sem na vas in hvaležna vašim staršem za podporo.

Uživajte v vikendu, spočijte si, ostanite zdravi!🚴‍♀️🤸‍♂️🍀🤾‍♀️

 

MAT – Pisno množenje s prehodom

Oglej si predstavitev množenja. (klikni) PISNO-MNOZENJE_4_dan_s_prehodom Sledi navodilom.

Nato reši še naloge v DZ/46/.

Če želiš, lahko rešiš še naloge v DZ/45/6, 7 (v zvezek) ter naloge v DZ/47/5, 6.

 

SLJ – Prijavnica

Vzemi zvezek in napiši naslov Prijavnica. Pod ta naslov pa napiši Že vem. Prepiši spodnja vprašanja in odgovori nanje.

 1. Si že kdaj skupaj s starši izpolnjeval kako prijavnico?
 2. Kaj si moral tja zapisati?
 3. Je bil dovolj tvoj podpis, ali so se morali podpisati tudi tvoji starši?

Zdaj pa vzemi učbenik. Preberi, kako je Jakob preživel počitnice. Preberi, kam je šel na počitnice s turistično agencijo Vili. Na strani 53 imaš njegovo prijavnico. (klikni) 4r_Prijava turisticna agencija in tudi tu jo imaš. Natisni jo in jo prilepi v zvezek.

Oglej si prijavnico in odgovori na vprašanja.

 1. V kateri razred hodi Jakob?
 2. Izpiši Jakobov naslov.
 3. Kako je ime Jakobovi mamici?
 4. Kam bo Jakob odšel s turistično agencijo Vili?
 5. Za koliko dni bo šel tja?
 6. Kdo se je podpisal na koncu prijavnice?

 

ŠPO – Razgibam se s kuhinjsko krpo

Vzemi npr. kuhinjsko krpo ali vrv. Naredi vsaj 10 gimnastičnih vaj s tem pripomočkom. Naredi 10 ponovitev vsake vaje. Bodi izviren. Če je le možno te vaje naredi zunaj.

Komaj čakam, da se spet vrnemo v šolo in nam boš pokazal kakšno vajo, ki si si jo sam izmislil.

Potem pa se razgibaj še na kak drugačen način. Tudi pometanje je razgibavanje. Ali pa to, da greš po stopnicah v klet po krompir. Uporabno a ne!? 😉Vem, da imaš sam še veliko idej. Uporabi jih.

 

Danes bi morali imeti v šoli razredno uro. Tako danes »odpade«. Namesto tega pa si zapoj. (klikni)

 

Pa smo prišli skoraj do konca! BRAAVOOOO!!!😉👍

 

NŠP

Učenci! V tem času bi se začeli pripravljati na testiranje za športno vzgojni karton in predvsem veliko gibati v naravi. Ker vem, da imate v okolici doma veliko narave vam pošiljam video, kako smo zunaj aktivni mi učitelji za šport. Mogoče kdo dobi kakšno dobro idejo, kako zunaj preživeti kakšen daljši odmor. Lepo vas pozdravljam učiteljica Maja

UČITELJI V AKCIJI

ČETRTEK, 26. 3. 2020

Draga dekleta in dragi fantje!

Še en dan, pa bomo spet na koncu tedna. Kako “šiba” čas, a ne?

Včeraj nas je obiskalo celo nekaj snežink🌨. Skoraj več kot pozimi 🙂 Še malo, pa bomo v kratkih rokavih tekali okoli🏃‍♂️.

Zdaj pa zavihajmo rokave in se lotimo dela. Vmes pa se bomo malce oddahnili, zaplesali, rolali, poklepetali, dali v usta kak slasten grižljaj. Srečno pri delu! 🥀🍀🥀

 

 

MAT – Pisno množenje s prehodom

Oglej si predstavitev množenja. (klikni) PISNO-MNOZENJE_3_dan_s_prehodom Sledi navodilom.

Nato reši še naloge v DZ/41/2, DZ/43/2, 3, 4

Če želiš, lahko rešiš še DZ/41/3, DZ/43/5, 6

 

 

 

NIT, NIT – Gibala (mišice – zapis v zvezek), Prebavila

Prepiši besedilo na učnem listu. (klikni) 4r_Misice Na pozabi zapisati datum. Prilepi sliko (človek).

Lahko še enkrat rešiš včerajšnje vaje na internetu ali pa sam poiščeš nove (interaktivne vaje).

 

Zdaj pa napiši naslov Prebavila.  Tu imaš učni list (klikni). NIT-prebavna-pot (1)  Besedilo zapisano v okvirčkih ustrezno razreži in smiselno prilepi k sliki človeka. Vse skupaj prilepi v zvezek.

 

GUM – Glasbena oblika rondo

Saj se spomniš, ko smo se v šoli pri GUM pogovarjali o pesemski obliki in o kanonu. No, danes pa je pred nami tretja glasbena oblika Reče se ji RONDO.
Poslušaj glasbeni primer. (klikni) https://www.youtube.com/watch?v=zQn4Qfy_Bek

V zvezek napisi naslov Rondo. Odgovori na naslednja vprašanja in dopolni povedi.

Poslušali smo Beethovnov Rondo.

 1. Ti je bilo težko poslušati tako dolgo skladbo? _________________________________

Pianist igra na ______________. Glasba je _______________(hitra/počasna). Prvi del skladbe se večkrat po__________. Pri skladbi mi je bilo najbolj všeč _____________________.

Za RONDO je značilno, da se del A pojavi v skladbi večkrat. Imamo občutek, kot da kroži.

 

Pa si že na koncu. Utrujen?! Ah ne, zdaj imaš šele veliko energije. Nasvidenje do jutri.🤸‍♂️👍😉

 

 

ČETRTEK, 26.3.2020

Pozdravljeni učenci. Kako vam gre? Radi pomagate staršem pri hišnih opravilih?  Zavrtite KOLO SREČE (z miško pojdi malo nižje po strani) in poglejte kakšno opravilo vas danes čaka :-))))

 

DRU – UREJANJE SKUPNEGA ŽIVLJENJA (nov naslov)

 1. Razmisli:

Kaj bi se zgodilo, če v tvojem domačem kraju nekaj časa ne bi odvažali smeti?

Zakaj imamo v nekatere parke in igrišča brezplačen dostop vsi, v nekatera pa ne?

Kdo skrbi za urejenost cest in pločnikov?

Si župan občine Veseli dol. Kako bi pri urejanju naselij upošteval otroke, invalide, kolesarje…?

 

2. Preberi snov v učbeniku str. 58, 59 in odgovori na vprašanja UREJANJE SKUPNEGA ŽIVLJENJA. Vprašanja prilepi v zvezek in odgovori v celih povedih. Če jih ne moreš sprintati jih ni treba prepisovat ampak samo odgovori na njih.

3. Reši še učni list Domač kraj (če ga ne moreš sprintati ga prepiši, ni veliko).

4. Nariši lepo urejen park.

Če imate kakšno vprašanje sem dosegljiva na: andreja.crnivec@os-igroharja.si

 

 

 

:SREDA, 25. 3. 2020

Že tretji dan v tem tednu vas prav lepo pozdravljam. Kako ste? Pri vas tudi zavija veter ali imate kaj več sončka🌝? Toplo se oblecite, ko boste šli ven na sprehod.

Psssst! Pa ne pozabite danes na vaše presenečenje!🌼🌼🌼 Za koga že??? (Namig: Glej ponedeljek)

Preden boste začeli z reševanjem nalog, si pripravite prostor za delo. Ne pozabite smukniti iz pižame v kako udobno trenirko, pozajtrkujte, se pretegnite, 10-krat skočite visoko v zrak, popijte kozarec mlačne vode … Tako, zdaj pa lahko začnete.

 

SLJ – Zahvala (utrjevanje)

Danes pa boste za delo potrebovali DZ, zvezek in trši papir. Navodila za delo najdete v delovnem zvezku.

Reši naloge v DZ/28/5, 6, DZ/ 29 (tudi nalogo 9).

 

 

NIT – Gibala (mišice)

V zvezek napiši naslov Mišice (in datum). Potem prepiši vprašanja in odgovori nanje.

 1. Zakaj je koristno, da imaš mišice?
 2. Kaj misliš, da bi se zgodilo s tvojimi mišicami, če bi dolgo časa samo ležal v postelji?
 3. Kako lahko okrepimo mišice?

Tudi preko vaj na internetu se lahko marsikaj naučiš. Klikni na povezavo : https://uciteljska.net/kvizi/HotPot/GIBALA/GIBALA.htm Nič hudega, če takoj ne znaš pravilno odgovoriti na vprašanja. Vaje reši večkrat, pa ti bo vsakokrat bolje šlo. Boš videl!!

 

MAT – Pisno množenje s prehodom (in ponovitev od včeraj)

Oglej si ta PPT (klikni)PISNO MNOŽ_brez_prehoda_MI_UPORABLJAMO. Opaziš razliko od včeraj? Obakrat je računanje pravilno, a mi se bomo od danes naprej držali TEGA NAČINA. Sledi navodilom.

Zdaj pa gremo malce naprej. Oglej si predstavitev množenja na tem PPT-ju (klikni) PISNO-MNOZENJE_2_dan_s_prehodom Sledi navodilom.

Nato reši naloge v DZ/40.

Če želiš, lahko rešiš še DZ/39/7,8.

 

ŠPO – Razgibam se v naravi

Sam si domisli, kako bi se lahko razgibal v naravi. Pojdi ven in to naredi. Nič hudega, če ti postane vroče. To je  zaželeno in najboljše za tvoje telo. Vendar se potem preobleci v suha oblačila.

 

Spomnim pa vas še na zavihek »Podaljšano bivanje«. Le poglejte si ga vsak dan sproti. V njem vas čaka ogromno idej in presenečenj. Sproščujoče ustvarjanje vam želim! ✂🎨👌✂

TOREK, 24. 3. 2020

Pozdravljeni vsi skupaj!

Želim vam nasmejan in vesel dan. Mislim na vse vas 🌸😎🚴‍♀️

 

SLJ, SLJ – Čokolada – bralno razumevanje

Preberi besedilo vsaj dvakrat in odgovori na vsa vprašanja v celih povedih. PAZI NA LEPOPIS IN PRAVOPIS!

(klikni) Čokolada-bralno-razumevanje_brez_t

Lepo prosim vaše starše, če mi lahko pošljejo fotografijo vaših rešenih UL. Hvala jim!

 

MAT – Pisno množenje brez prehoda

Oglej si predstavitev množenja. PISNO MNOŽ_brez_prehoda (klikni)

Sledi navodilom.

Nato reši še naloge v DZ/36/1, DZ/37/2, 4.

Če želiš, lahko rešiš še DZ/37/3, 5, 6.

 

ŠPO – Gimnastične vaje s tulcem

V šoli smo npr. izvajali gimnastične vaje s kolebnico. Saj se spomniš, a ne? Vaje pa tokrat izvajaš s tulcem toaletnega papirja. Če slučajno tega nimaš, si pomagaj s čim podobnim. Vsako vajo ponoviš 8 x.

(klikni) ŠPO_-VAJE-S-PAPIRNATIM-TULCEM-I

Pojdi ven in teci vsaj petkrat okoli hiše.

Ni potrebno vseh vaj izvesti naenkrat. Predlagam, da najprej nekaj nalog rešiš v zvezek, nato pa se razgibaš, itd.

 

TOREK, 24.3.2020

DRU – Dejavnosti v domačem kraju

V zvezek napiši nov naslov in datum.

Za nemoteno delovanje krajev so potrebne različne dejavnosti in ustanove. Veliko jih že poznaš.

1. V učbeniku preberi str. 56, 57, dobro si oglej tudi slike. V zvezek prepiši 1.odstavek str. 56 in povzetek str. 57.

2. Preberi opise dejavnosti ali ustanov. V zvezek zapiši samo odgovore. 

 1. Tja hodite učenci po znanje in izobrazbo.
 2. V njej kupimo kruh, sadje, mleko, jogurte…
 3. V njej lahko naročimo in pojemo različno hrano, pijačo, sladoled…
 4. Tja gremo, če želimo imeti novo frizuro.
 5. V njej molimo in gremo k maši.
 6. Na njej dvignemo denar, plačamo položnice…
 7. V njej si izposodimo knjige, CD – je, revije…
 8. Tam zdravijo ljudi, nas operirajo..

Rešitve so oglej v prilogi REŠITVE. Verjamem, da si pravilno odgovoril.

3. Zamisli si, da si zaposlen v eni od dejavnosti (npr. poštar, frizer, prodajalec, učitelj..) in v zvezku opiši svoj delovni dan.

4. V zvezek prepiši PREGLEDNICA, ki prikazuje vrsto in število storitev ter kraje, ki jih vaša družina uporabi v enem povprečnem tednu ( ne upoštevajte teh zadnjih tednov, ampak povprečne tedne med letom). V prazne prostore še sam vpiši kakšno storitev ali dejavnost, ki jo vaša družina uporablja (npr. cerkev, čistilnica…).

DODATNO: Za sprostitev in poznavanje poklicev lahko rešiš interaktivni vaji: POKLICI, POKLICI 1

 

 

PONEDELJEK, 23. 3. 2020

 

Pozdravljena draga dekleta in dragi fantje!

Hvala vam in vašim staršem za vse fotografije izdelkov, ste mi jih poslali.

Pa smo že  v drugem tednu, kjer bo »šola« spet potekala malce drugače, kot smo navajeni. Verjamem, da vam ni preveč prijetno, da morate biti samo doma in se ne smete družiti s sošolci in prijatelji. Tudi jaz vas pogrešam in komaj čakam, da to obdobje mine. Do takrat pa …. zdržimo in ostanimo zdravi 🏃‍♂️🚴‍♀️😎.

Želim vam uspešen in predvsem zdrav teden!

 

SLJ – Zahvala

V U/48, 49 si preberi vse o zahvali.

V zvezek napiši naslov Zahvala (tudi datum) in prepiši besedilo v oranžno pobarvanem okvirčku na strani 49. Prepiši tudi Metkino pisno zahvalo (s puščicami vred).

Nazadnje še sam napiši eno zahvalo. Pazi, da bo vsebovalo vse potrebno.

Prosim vaše starše, da mi pošljejo vaš zapis (fotografija) zahvale.

 

MAT – Pravokotnik in kvadrat

Oglej si zgornji primer v DZ na strani 32.

V zvezek napiši naslov Pravokotnik in kvadrat. Na pozabi na datum. Prepiši in preriši si zgornji primer v DZ/32.

Nato reši naloge v DZ/32, 33.

 

 

LUM – Presenečenje za starše

Saj veš, da je v sredo materinski dan. Kako bi lahko presenetil svojo mamico, oz. najbolje oba starša?

Klikni in videl boš fotografijo lončkov s cvetlicami.

Doma poišči en steklen kozarec (lahko enega manjše velikosti za vlaganje). Poišči še kako volno, kak trakec, lahko tudi suho travo, lahko kak list, barvni papir. Prilepi na lonček. Lahko tudi kaj narišeš nanj. Na fotografijah (Lonček_steklen_volna) je samo nekaj primerov, kako lahko okrasiš lonček. Lahko narediš čisto po svoje. Ko lonček okrasiš, ga do srede shrani. Kaj bi lahko potem dal vanj? S čim bi lahko razveselil starše?

 

PETEK, 20. 3. 2020

Pozdravljeni! Še en dan, pa smo zmagali za ta delovni teden. Vesela sem, da smo skupaj zmogli.

MAT – utrjevanje

V zvezek nariši po 1 par: vzporednih premic, sečnic in pravokotnic. Bodi natančen.

Reši naloge v DZ/30, 31.

 

SLJ – Utrjevanje (opravičilo, prošnja)

Reši naloge, ki so zapisane v DZ/24/5, 25/6.

Reši naloge v DZ/27/2 (cela naloga), 28/4.

 

ŠPO – Pojdi v naravo, teci, hodi, poskakuj, meči, lovi žogo …

 

GUM – Petje, ples

Poslušaj si še enkrat pesmico Miška maška in zraven zapoj.

Zapleši ob glasbi (klikni).

 

 

ČETRTEK, 19. 3. 2020

Življenje je izzivalna pustolovščina.
Če se znamo soočiti s spremembami in se
svobodnega duha spopademo z usodo,
smo nepremagljivi.

Helen Keller

Dekleta in fantje, kako vam gre?

Danes so pred vami spet nove naloge. Verjamem, da jih boste vestno rešili. Saj veste, vmes se prileže kak sprehod, tek, lovljenje, pa kozarec vode, kako sadje. Naj vam prijetno mine dan!

 

MAT – Sečnici

Oglej si DZ/28/1. Premici p in r sta sečnici.

Ko boš začel pisati v zvezek, poleg NASLOVA zapiši tudi DATUM.

Prepiši in preriši v zvezek 1. nalogo. Potem sam nariši 3 pare sečnic. Ne pozabi označiti premic (male tiskane črke) in presečišča (velike tiskane črke). Pazi na natančnost!

Reši v DZ/28, 29, 25

 

NIT, NIT – Gibala (kosti – zapis, vaje na internetu)

Prepiši iz UL besedilo o kosteh Zapis_KOSTI. Drugi UL pa prilepi v zvezek 4r_Skelet_19-3-2020.

 

Poigraj in nauči se še kaj iz vaj na internetu.

 

GUM – Pesem Miška maška

Poslušaj pesmico in se jo nauči. Nauči še svoje domače in se skupaj poveselite.

 

 

 

DRU – Lega domačega kraja (nadaljevanje)

Si našel kraje, verjamem, da ti ju uspelo.

Sedaj pa v zvezek nariši hrib in na eni strani sonce. Nariši studi senco. Označi prisojno (sončno) in osojno (senčno) lego. Pomagaj si z UČ str. 54, 55. Risbo tudi pobarvaj.

V zvezek nariši reko in na eni strani vas. S puščico označi njen tok. Obrni se v smeri toka. Na tvoji levi strani je levi breg in na desni strani desni breg. Označi levi in desni breg.  Pomagaj si z učbenikom str. 54, 55. Risbo tudi pobarvaj.

Ker že veliko veš o legi boš iz lega Bukovice v zvezek prepisal lego Bukovice. Prepiši tudi naslov. Podobno opiši tudi lego Škofje Loke. Vem, da jo kar poznaš. Lahko pa si pomagaš z letalsko fotografijo v učbeniku ali pa prosiš starše naj ti pomagajo.

Iz UČ str. 55 prepiši še Kaj pomeni in povzetek.

Za zabavo pa lahko na SPLETNI STRANI poiščeš šolo na Bukovici, Škofjo Loko in svojo hišo. Zgoraj desno klikni iskanje in vpiši naslov. Poiščeš lahko tudi hišo sošolcev, prijateljev, sorodnikov…

 

SREDA, 18. 3. 2020

Kako ste, dekleta in fantje? Veliko mislim na vas in sem vesela vseh fotografij, ki mi jih pošiljajo vaši starši.

 

SLJ – Prošnja

V U/47, 48 si preberi vse o prošnji.

V zvezek prepiši besedilo v oranžno pobarvanem okvirčku. Prepiši tudi Metkino pisno prošnjo (s puščicami vred).

Nazadnje še sam napiši eno prošnjo. Pazi, da bo vsebovala vse potrebno.

 

NIT – Gibanje – kosti

V zvezek napiši naslov Kosti. Ne pozabi na datum.  Zapiši spodnja vprašanja in nanje odgovori v zvezek.

 1. Znaš morda poimenovati kakšno kost v tvojem telesu?
 2. Kaj misliš, zakaj imaš sploh kosti?
 3. Kakšne oblike in velikosti so tvoje kosti?

Nato preberi besedilo in si oglej slike v U/32, 33.

 

MAT – Pravokotnost

Oglej si pravokotnost_PPT na to temo in upoštevaj navodila, ki so tam zapisana. Ko boš začel pisati v zvezek, poleg NASLOVA zapiši tudi DATUM.

V DZ/26, 27 si oglej fotografije, slikovno gradivo in besedilo.

Za ponovitev geometrije reši še DZ/24.

 

ŠPO – Sprehod v naravi

Pojdi v naravo z družino. Teci, hodi, skači, uživaj!!!!

 

Vesela bom kake fotografije vašega dela. 😃🏃‍♂️🚴‍♀️😎🤾‍♀️

 

TOREK, 17.3.2020

No, pa smo začeli, kar pogumno naprej.

Kako je bilo prvi dan učenja na daljavo? Si uspel vse postoriti?

Danes imaš pred sabo spet nekaj nalog. Ni ti potrebno vseh naenkrat rešiti. Najprej reši par nalog, potem pojdi na zrak, zadihaj, teci; potem pa akcija dalje 😊

 

SLJ, SLJ – Miška in lev

Prosi starše, da ti natisnejo učni list.Miska_in_lev_umetnostno_besedilo

Natančno preberi besedilo, nato pa odgovori na vprašanja. List prilepi v zvezek.

 

MAT – Vzporednost

Ko boš začel pisati v zvezek, poleg NASLOVA zapiši tudi DATUM.

V zvezek nariši tri pare vzporednih premic. S simboli zapiši njihovo vzporednost. Pazi na natančnost!

Reši naloge v DZ/19, 22, 23. Tudi pri risanju v DZ si pomagaj z RAVNILOM.

ŠPO – Razgibam se v naravi

Zapisala ti bom nekaj vaj, ki jih boš izvedel v naravi. Vaje lahko izvajaš preko celega dneva. Lahko povabiš še sestrice, bratce, starše, stare starše, da se ti pridružijo.

 • Petkrat teci okoli svoje hiše.
 • Malce hitreje (NIKAKOR NE TECI) prehodi vsaj 100 stopnic.
 • Na tla pred hišo položi tanko palico. Preskakuj jo na različne načine (sonožno, z eno nogo, še sam dodaj kako nalogo).
 • Manjšo  žogo vrzi 20-krat čim dlje. Če imaš možnost, izmeri najdaljši met. Kdo je zmagal? Ti, sestrica, bratec, mami, ati?
 • Se še spomniš, kako smo delali premet vstran (kolo)? Poizkusi doma, OB TEBI PA NAJ BODO TAKRAT STARŠI!!
 • Še sam dodaj kako vajo. Vem, da imaš veliko super idej.
 • Zabavaj se, smej se, jej raznoliko hrano, pij dovolj tekočine (najbolje mlačno vodo).

 

Prosim, da mi vaši starši pošljejo kako fotografijo vašega dela.

 

DRU – Lega domačega kraja

V zvezek zapiši tudi datum.

Za ponovitev pretekle snovi lahko rešiš zanimive interaktivne naloge, kvize in preveriš svoje znanje:

Slovenski državni prazniki

Pust

Moje življenje z vrstniki in odvisnost

Družinski drevo

Načrt, orientacija

 

LEGA DOMAČEGA KRAJA

Preberi učbenik str 54, 55, dobro si oglej tudi slike.

V zvezek prepiši snov iz učnega lista LEGA KRAJEV in kraje poišči na zemljevidu Slovenije ali zemljevidu domače pokrajine. Verjetno pa jih znaš našteti tudi na pamet.

:

 

 

PONEDELJEK, 16. 3. 2020

Draga učenka, dragi učenec 4. razreda!

Zdaj se bomo pa nekaj časa takole »šli šolo«. Bo malce težje, a sem prepričana, da nam bo s skupnimi močmi uspelo.

Poznam vas in vem, da veliko zmorete, ste iznajdljivi, delavni. Če pa boste naleteli na kako težavo, ki je niti s svojimi starši ne boste mogli rešiti, mi pa pišite na andreja.jesenik.jelenc@guest.arnes.si. Če kdo od staršev ne more natisniti učnih listov, me prav tako obvestite in bomo tudi to rešili.

Kar pogumno!

 

Vsakokrat, ko začneš z delom v zvezku, zapiši NASLOV in DATUM.

SLJ – Opravičilo

V U/46, 47 si preberi vse o opravičilu.

V zvezek prepiši besedilo v oranžno pobarvanih okvirčkih. Prepiši tudi Špelino opravičilo (s puščicami vred).

Nazadnje še sam napiši eno opravičilo. Pazi, da bo vsebovalo vse potrebno.

Prosim vaše starše, da mi pošljejo vaš zapis (fotografija) opravičila.

 

MAT – Vzporednost

Oglej si vzporednost_ppt  na to temo in upoštevaj navodila, ki so tam zapisana. Ko boš začel pisati v zvezek, poleg NASLOVA zapiši tudi DATUM.

V DZ/20, 21 reši naloge o vzporednosti. Pazi na natančnost!

Za ponovitev geometrije reši še DZ/18.

 

LUM – Ustvarjanje v naravi

Pojdi ven, na travnik, lahko v gozd (zadržuj se v okolici doma). Poišči različen material: veje, suhe plodove, kako cvetlico, kamen in še marsikaj, kar najdeš v naravi. Zdaj pa razmisli, kaj bi lahko sestavil, naredil iz tega materiala. Sestavi, naredi, poizkušaj, igraj se …

Ne podri tvojega izdelka takoj, ko ga boš ustvaril/a. Prosi starše, naj ga poslikajo. Vesela bom kake fotografije vašega ustvarjanja.

Naužij se svežega zraka in pazi nase.

Učiteljica Andreja

Dostopnost