Skoči na glavno vsebino

3. razred

Če želite, lahko svojim sošolcem in meni pokažete, kakšne stvari počnete doma.Vector illustration of Happy children ... | Stock vector | Colourbox

To lahko storite s klikom semle. Je čisto enostavno, navodila vas čakajo kar tam. Do tega lahko dostopamo samo mi preko te povezave.

 

DRAGI OTROCI IN SPOŠTOVANI STARŠI!

 

Učitelji podaljšanega bivanja vam bomo vsak dan pripravili nekaj idej, spodbud za preživljanje časa. Lepo vabljeni, da pogledate ponujene aktivnosti in če imate čas in voljo izbrete kaj zase. Vse to in še več najdete , če kliknete na povezavo PODALJŠANO BIVANJE.

Vsak dan vam bomo poslali tudi DOBRO MISEL- ISKRICO, v spodbudo in v znak naše povezanosti z vami.

Otroci, vabimo vas, da vsak dan zavrtite KOLO SREČE, ki vas čaka pod tem zapisom.

Dvakrat tedensko vas bomo povabili k poslušanju PRAVLJICE. Izbrana pravljica vas bo ob ponedeljki in četrtkih pričakala spodaj, pri posameznem dnevu, lepo vabljen/vabljena, da ji prisluhneš.

Ob sredah in petkih vas vabimo na potovanje do enega od živalskih vrtov po svetu, kjer si boš preko spletne kamere lahko v živo OGLEDOVAL ŽIVALI.

Ob torkih pa bomo pripravili dejavnost za UČENJE TUJIH BESED.

Veseli bomo, če nam kakšno fotografijo vaših dejavnosti posredujete na mail: andreja.crnivec (at)os-igroharja.si ali pa se nam s svojo fotografijo pokažete spodaj, klikni na “POKAŽI SVOJO FOTOGRAFIJO”.

Lepo vas pozdravljamo.

Vaši učitelji podaljšanega bivanja.

 

PETEK, 15. 5. 2020

Pozdravljeni, dragi učenci!

Pa smo spet na koncu tedna. Veliko različnih novic smo izvedeli v tem tednu. Četrtošolci ostanejo doma, mi se vrnemo v šolo. Škoda, ker ne bomo vsi skupaj, a tako mora biti.

Velikokrat se nam bo v življenju še zgodilo, da bomo s čim nezadovoljni, nad čem razočarani. A taki dogodki nas še bolj utrdijo. Zagotovo pa ima vsak v mislih tudi kaj, za kar je iskreno hvaležen. Jaz sem hvaležna tudi za vas, srčne, vesele, dekleta in fante. Pa še misel ob koncu …

MOTIVACIJA

ČETRTEK, 14. 5. 2020

Dobro jutro, dober dan, slabo voljo brž na stran!

Da se to ti res zgodi, šalo preberi si.

Po puščavi Sahara se sprehajata dva severna medveda.

Prvi pravi drugemu: “Tule je pa morala biti res poledica, da so tako močno posipali. ”     

Severni medved – Značilnosti severnih medvedov in njihov ...

 

SREDA, 13. 5. 2020

Dobro jutro!

Kaj dobrega in lepega nas pa danes čaka? Ste si včeraj pogledali živali, ki plešejo? To je bil nagradni filmček po nekaj opravljenih obveznostih.

Bi danes tudi radi kakšno presenečenje? Tule te čaka. Ampak, saj veš, najprej naredi naloge za vsaj en predmet. Lahko pa se premagaš in presenečenje pogledaš šele takrat, ko boš naredil vse naloge.

 

 

 

TOREK, 12. 5. 2020

Dobro jutro, dober dan,

naj bo ves nasmejan.

Upam, da ste se naspali in najedli. Saj veste: zjutraj jej kot kralj, opoldne kot meščan, zvečer kot berač.

Tako, zdaj imaš dovolj energije, da jo usmeriš v delo. Vmes pa se lahko razbremeniš s tem posnetkom. Ne klikaj nanj zdaj. Velja? Bo šlo? No, da vidim, če se znaš zadržati. Saj vem, da bo šlo!!! 👍🍀

 

PONEDELJEK, 11. 5. 2020     Transparent Background Sun Png, Png Download , Transparent Png ...

Pozdravljeni, drage učenke in dragi učenci!

Pa je za nami še en vikend. Verjamem, da ste izkoristili sonček, se odpravili kam peš, morda kaj postorili okoli hiše. Kakorkoli, upam, da ste se imeli lepo.

Pred vami je ponovno nekaj nalog. Verjamem, da vam ne bodo delale težav. Zdaj pa kar na delo!    Transparent Background Sun Png, Png Download , Transparent Png ...

 

PETEK, 8. 5. 2020

Dragi učenci!

Ponovno je en teden že skoraj za nami. Ste morda včeraj pripravili ali pomagali pripraviti kako sladico za po kosilu? Če ne, imate priložnost še danes, ali pa to naredite čez vikend, če želite.

Vam in vašim družinam želim prijetno preživet vikend. Odpočijte si, dihajte drug z drugim.😃

Za še lepši dan pa si preberite spodnjo misel.

Učiteljica Andreja

Najlepše misli za otroke : Pozitivne misli

ČETRTEK, 7. 5. 2020

Pozdravljeni fantje in dekleta!

Spet je pred vami delovno dopoldne. Ponosna sem na vas, ker tako vestno opravljate svoje dolžnosti in mi pošiljate naloge v pregled.

Bi radi kakšno idejo, kaj delati po tistem, ko boste končali s šolskim delom? Kaj ko bi pripravil nekaj slastnega za po kosilu? Lahko ti pomaga še kdo domačih. Ja? Ideje v sliki … Pa dober tek!

Fresh Fruit Salad with Honey Vanilla Yogurt Recipe | Ina Garten ...  Recept: domač čokoladni puding - Planet Lepote  What's going on in your ice cream | News | Chemistry World

SREDA, 6. 5. 2020

Dobro jutro vam želim, z vami se jaz veselim!

Ste se naspali? Kaj imate danes v planu, razen šolskega dela, ki vas čaka? Verjamem, da kaj sproščujočega, živahnega, veselega. Želim vam veselja, kot ga izražajo tudi tile otroci.                                                   

The Best Jokes for Kids - Family-Friendly Gags, Knock-Knock Jokes ...

Učiteljica Andreja

 

TOREK, 5. 5. 2020

Draga dekleta, dragi fantje!

Pa je spet jutro, nov dan. Se ga veselite? Jaz se ga zelo. V vsakem dnevu najdem veliko lepega.

Za začetek pa preberite tole. Preberite tudi svojim domačim:

Dve miši sta padli v lonec smetane. Plavali sta, da bi si rešili življenje. Prva miš je hitro obupala, omagala in se utopila. Druga miš pa je vztrajala. Tako dolgo se je borila in plavala, da je iz smetane nastal trd sneg. Tedaj se je rešila. Bodimo tudi mi ta druga miš v našem življenju.

Tako, ja, vztrajati je treba, čeprav je včasih težko. Splača se 💖

PONEDELJEK, 4. 5. 2020

 Dragi učenci in spoštovani starši!

Upam in verjamem, da ste se lepo imeli med počitnicami. Tudi pri nas je bilo zelo živahno in prijetno. Zdaj pa smo spet tukaj, povezani na daljavo. Pred vami je kar nekaj današnjih obveznosti. Vem, da vam bo uspelo vse napraviti tako, kot je potrebno.

Super dan vam želim učiteljica Andreja  20 Ways to Attract Good Luck | Inc.com

6. teden

PETEK, 24. 4. 2020

Pozdravljeni, dragi učenci!

Že 6. teden šole na daljavo je za nami. Vesela sem, ker ste tako zavzeti in vestno opravljate naloge. Veliko ste se v tem času naučili. Ponosna sem na vsakega od vas in vas zelo pogrešam.

Danes, že veste, vas čaka TEHNiŠKI DAN. Kliknite na povezavo in boste našli vsa potrebna navodila.

Želim vam uspešno delo. Vikend pa preživite v veselju in prijateljstvu.

Učiteljica Andreja

 

ČETRTEK, 23. 4. 2020

Pozdravljeni vsi skupaj!

Predzadnji dan pred počitnicami je pred nami. Danes bo še običajno obarvan šolski dan, jutrišnji pa bo spet nekaj posebnega.
Imeli boste tehniški dan na temo Svetovnega dneva Zemlje.

Zdaj pa se lotite dela, da boste čim prej prosti in se boste lahko naužili sonca in svežega zraka.

SREDA, 22. 4. 2020

Pozdravljeni, draga dekleta, dragi fantje!
Včeraj smo se prvič povezali preko zooma. Moram vam povedati, da sem bila res vesela, da smo se videli, slišali, se malce naklepetali, nasmejali in še preverili znanje pri SPO. To bomo še večkrat ponovili. Lahko že danes ob 12h z učenci 4. razreda, da malce poklepetamo.

Pred vami pa je spet nekaj nalog. Bodite pozorni pri branju navodil, natančni pri delu in ne pozabite prilepiti učnih listov.

TOREK, 21. 4. 2020

Pozdravljena draga dekleta in dragi fantje.

Kako ste danes? Včerajšnji dan je bil malce bolj utrujen in oblačen, današnji pa naj bi bil nekoliko bolj sončkast. Kakorkoli, mi se imamo lahko fino ne glede na vreme.

Super umetnije so mi včeraj poslali nekateri vaši starši. Vesela bom pa še umetnij ostalih učencev.

Zdaj pa se čim prej lotimo dela.

 

PONEDELJEK, 20. 4. 2020

Dobro jutro, dober dan, dragi moji učenci!

Čudovit sončen vikend je za nami. Upam, da ste ga preživeli sproščeno in v prijateljstvu.

Pred nami je še zadnji predpočitniški teden. Kar ne morem verjeti, da so pred vrati že prvomajske počitnice. Se jih že kaj veselite? Vem, da ste tudi sedaj doma, a je drugače kot takrat, ko so počitnice, a ne? Tako, do takrat nas čaka še nekaj dela, »srečali« pa se bomo tudi pri preverjanju znanja. O tem boste izvedeli sproti in dovolj zgodaj.

5. teden

PETEK, 17. 4. 2020

Draga dekleta, dragi fantje, spoštovani starši!

Kar ne morem verjeti, da smo dali skozi že 5. teden šole na daljavo. Spet je pred nami vikend.

Verjamem, da vas bo med vikendom tudi kaj ujezilo, morda vas bo kaj užalostilo, razočaralo. Želim vam, da pa bodo vseeno prevladovali trenutki veselja in sreče. Radi imejte sebe in drug drugega. 🍀💖

ČETRTEK, 16. 4. 2020

Dobro jutro vam želim, z vami se jaz veselim! Pogrešam prepevanje z vami. Danes bi z vami rada zapela pesmico o mačku Muriju. Saj bom pela, ampak na daljavo. Do takrat pa nas čaka še nekaj dela. Najbolj, da se ga čimprej lotimo. Ste za to?? SEVEDA! Želim vam uspešno delo. Vem, da vam bo dobro šlo od rok. Če pa se bo kje zataknilo, najprej še enkrat razmislite, napnite možgančke, nato pa poprosite za pomoč, če ne boste zmogli sami.

SREDA, 15. 4. 2020

Pa smo že na sredini tedna, čeprav smo začeli šele včeraj. Včeraj smo imeli bolj žalostno vreme, a verjamem, da ti dneva nisi preživel žalostno.

Naj ti današnje delo gre dobro od rok. Ko boš končal, te pa čaka morsko presenečenje (klikni). Verjamem, da že kdo sanjari o morju, o poletju, o kopanju. Živali, ki jih boste videli, pa za življenje nujno potrebujejo prav morje.

Uspešno delo vam želim!

TOREK, 14. 4. 2020

Pozdravljeni vsi skupaj!

Pa smo spet nazaj v šoli na daljavo.

Kako je bilo med prazniki? Ste se napirhali, najedli pirhov in ostalih dobrot? Vem, da je bilo letos vzdušje nekoliko drugačno kot ostala leta, a verjamem, da ste uživali. Prav je tako!

Danes vas spet čaka nekaj šolskega dela. Počasi bomo tudi začeli s preverjanjem znanja. O vsem boste sproti obveščeni, tako da kar mirno.

4. teden

PETEK, 10. 4. 2020

Drage učenke, dragi učenci in spoštovani starši!

Pa je že petek, prazniki pa že veselo trkajo na vrata. Danes boste preživeli dopoldne preživeli v predprazničnem vzdušju. Čaka vas KUTURNI DAN in s tem ogled lutkovne predstave. Vsa navodila so na spletni strani šole pod obvestili, pa tudi tule (klikni).

Želim vam prijetno preživete praznične dni in vse dobro.

Učiteljica Andreja

 

ČETRTEK, 9. 4. 2020

Pozdravljeni, vsi skupaj!

Kako ste? Jaz sem sončkasto, lepo! Za začetek vam pošiljam eno šalo:

Znak za pešče

Policist je na mostu zaustavil kmeta, ki je s seboj vodil bika.
“Na začetku je prometni znak, ki dovoljuje promet samo za pešce!” je rekel policist.
“Ja, in? Se mar moj bik pelje?”

 

Lepo prosim vaše starše, če mi lahko pošljejo naloge od enega dneva pri dveh predmetih.  

 

SREDA, 8. 4. 2020

Dobro jutro, dober dan, dragi učenci!

Spet smo se prebudili v čudovit dan. V nadaljevanju si naredite lepega. Zadaj si cilj, da vsakemu družinskemu članu izkažeš eno pozornost. Hm, kdo bo bolj srečen, ti ali družinski član? 😉

 

 

TOREK, 7. 4. 2020

Dragi, učenke in učenci in spoštovani starši.

Od zdaj naprej boste samo kliknili na datum in se vam bodo odprle obveznosti za tekoči dan.

Vas danes kaj bolijo mišice? Ah, kje pa, saj imate ogromno kondicije, a ne.

Današnje dopoldne bo pa spet bolj šolsko obarvano. Spodaj vas čaka kar nekaj nalog, vmes pa se razgibajte, tecite (glej šport).

Datum, ko naj bi oddali domače branje, je že mimo. Prosim, če mi ga lahko starši v tem tednu pošljete.

Tudi z bralno značko še niste vsi zaključili, čeprav jo navadno končamo 2. aprila, ko se spominjamo rojstva pisatelja H. C. Andersena. Tako bomo čas podaljšali za 3 tedne. Velja za učence 3. in za učence 4. razreda.

PONEDELJEK, 6. 4. 2020

Pozdravljeni drage učenke in dragi učenci ter spoštovani starši!

Ta teden bo za vse nas tak, da se bomo lahko vsaj malo oddahnili. Tako ne bodo vsi dopoldnevi polni pisanja, pač pa vas jutri čaka ŠPORTNI DAN. Navodila so TUKAJ. Če želite, ga  lahko v okviru družine tudi drugače preživite, izvedete, tudi uro izvajanja si prilagodite po vašem okusu. Kolikor vidim vaše fotografije, vam gibanja doma ne manjka. Super, da je tako!!

Učenci oz. starši, prosim, pošljite mi kakšno fotografijo, učenci pa napišite nekaj povedi: kaj ste delali, kako se vam je zdelo, kaj bi morda spremenili …

Kaj pa bo v petek? Že kaj veste? Še ne? V petek pa bo KULTURNI DAN. Ogledali si boste eno lutkovno predstavo. Katero, pa še izveste.

V ostalih dneh pa se bom trudila, da vam pripravim še kaj zanimivega.

Hvala staršem, da tako pridno pošiljate prispevke svojih otrok. Vesela sem, da naše sodelovanje tako odlično poteka! Mislim, da smo v tem času postali še bolj povezani, kar me res veseli.

 

PETEK, 3. 4. 2020  

POMEMBNO OBVESTILO. Niste mogli dostopati do nadaljevanja pravljice o “možičku”, za kar se vam opravičujem. Zdaj je urejeno.

Pozdravljeni drage učenke in dragi učenci.Pa smo prišli že skoraj do konca tretjega tedna dela na daljavo. Vam je hitro minil teden? Meni je kar »pošibal« mimo.

Spočijte si čez vikend, naspite se, še bolj pa vaši starši. Hvala, ker objavljate različne prispevke na Padletu in na Vibru. Res fino, da smo takole povezani. 

 Naslednji teden pa bo še malce bolj poseben!!!

 

MAT – Črta, točka

Oglej si v DZ(tretji del) prvi primer na strani 10, kjer lahko vidiš, da sta Lili in Bine risala črte. Lili je narisala modro črto (RAVNA ČRTA), Bine pa zeleno (KRIVA ČRTA).

Preriši in prepiši v zvezek ta primer iz DZ.

Nato reši še naloge v DZ/10 in 11.

 

Zdaj pa klikni semle. Čaka te matematično presenečenje.

 

SLJ – Možiček med dimniki

Odlična nadaljevanja zgodb ste napisali. Meni so še bolj všeč vaše zgodbe od tiste, ki jo je napisal pisatelj Lojze Kovačič.

Vseeno pa si danes preberi pisateljevo nadaljevanje. Klikni 3r_Mozicek med dimniki_2del.  Enkrat preberi glasno.

Tudi pisatelj je pravljico zanimivo nadaljeval, a ne?

Ali bi tudi ti kdaj poklical možička? Zakaj? Napiši v vsaj petih povedih.

 

 

ŠPO – Sprehod v naravi, igre v naravi, posnetek

Video (klikni) posnemaj. Pa še malo angleščine boš potreniral.

Morda si zdajle že malce utrujen od pisanja in sedenja. Predvajaj si zgornji video. Zagotovo te bo prebudil. Lahko še koga povabiš zraven.

Kasneje pa pot pod noge. Sprehodi se v bližnji okolici svojega doma, teci, uživaj!!

 

 

GUM – Sijaj, sijaj sončece

Danes pa boš v zvezek zapisal besedilo pesmi Sijaj, sijaj sončece. Včeraj sem ti ga napisala pod GUM.

Si zapisal? Zdaj pa si pesmico še enkrat poslušaj na »včerajšnjem« posnetku in zraven zapoj.

Zdaj pa vzemi različne predmete. Zakaj? Ti predmeti bodo zdaj tvoja glasbila, ki bo spremljali pesmico. Poskusi pri vsaki kitici uporabiti drugo glasbilo. Ali pa v enem delu kitice uporabi eno glasbilo, v drugem delu drugo, itd.

Kako ti je šlo? Ti je bilo všeč? Se ti je pridružila morda tvoja sestrica, bratec?

Besedilo pesmice se nauči na pamet.

 

 

ČETRTEK, 2. 4. 2020

Dobro jutro vam želim, z vami se jaz veselim! 👦🧒👧👩👸👩

O, kako dolgo je že, odkar smo nazadnje skupaj zapeli tale jutranji pozdrav. Meni velikokrat pride na misel in prav toplo pri srcu mi postane. Najlepša so bila ponedeljkova jutra, ko smo malce več poklepetali, četudi smo potem rešili kak račun manj.

Danes naj ti bo prijetno. Veseli se vsega lepega, kar ti lahko prinese dan, ali pa prineseš ti. Če pa te doleti kaj neprijetnega, se boš iz tega zagotovo kaj dobrega naučil.🍀

 

 

MAT – Preverim svoje znanje, miselni orehi

Tukaj te čaka nekaj nalog za utrjevanje znanja. Reši naloge v DZ/107, 108, 109.

Poišči na internetu interaktivne vaje in utrjuj poštevanko. Lahko si pa tudi narišeš tabelo, to pa poznaš, a ne?

 

SLJ – Možiček med dimniki

Le kdo bi bil in kakšen je ta možiček, ki se sprehaja med dimniki?

Preberi odlomek pravljice, ki jo je napisal Lojze Kovačič. (klikni) Mozicek med dimn_odlomek

Kaj misliš, da se lahko zanimivega zgodi z možičkom? Koga sreča? Je morda v nevarnosti? Ti povej! Napiši vsaj 7 povedi nadaljevanja zgodbe. V zvezek napiši naslov Možiček med dimniki – nadaljevanje pravljice.

Če želiš, še ilustriraj svoje nadaljevanje pravljice ali vsaj možička.

Starše pa lepo naprošam, če mi lahko pošljejo fotografijo tvojega nadaljevanja. Prepričana sem, da ti bo šlo super od rok.

 

 

SPO, SPO – Skrb za zdravje

Verjetno si opazil, da se teme pri SLJ ujemajo s temo pri SPO. Tako boš danes pri delu potreboval zvezek in DZ za SLJ. Nekaj si bral že prejšnji teden, nekaj pa bo novo danes. Najprej preberi o osebni higieni na strani 54, nato o hrani, pa še o telesni dejavnosti. Pri vsakem besedilu podčrtaj 3 povedi, ki se ti zdijo zelo pomembne.

Zdaj za vzemi zvezek. Napiši naslov Osebna higiena in prepiši 3 podčrtane povedi. Nato napiši naslov Hrana, ter nato še Telesna dejavnost. Povsod prepiši po 3 podčrtane povedi.

Nato vzemi kako revijo, časopis in ven izstriži slike, fotografije na to temo. Lahko pa tudi kaj narišeš, kakor želiš.

Za konec pa poglej še tale simpatičen filmček. (klikni)  https://4d.rtvslo.si/arhiv/od-popka-do-zobka/174532587?jwsource=cl

 

 

GUM – Sijaj, sijaj sončece

Sonce!!! Pa ga imamo. Njegovi žarki so že prijetno topli. Seveda, pomlad je tu!

Zakaj pa je sonce v pesmi Sijaj sijaj sončece vedno žalostno? Poslušaj posnetek pesmice in zraven zapoj. Pomagaj si s spodnjim besedilom. (klikni) https://www.youtube.com/watch?v=OevEEMB1Wg4

Sijaj, sijaj sončece (slovenska ljudska)

 

Sijaj, sijaj sončece, oj sonce rumeno,

kako bom s’jalo sonce, sem vedno žalostno?

 

Sonce zgodaj gori gre, dekleta jokajo,

bi rade še ležale, pa vstati morajo.

 

Sonce pozno doli gre, pastirci tarnajo,

domov bi radi gnali, pa črede nimajo.

 

 

SREDA, 1. 4. 2020

Pozdravljeni vsi skupaj!

Danes je prav poseben dan. Še nikoli nismo takole na daljavo ocenjevali. Danes bom vse vas poklicala okoli 10h, da vas ustno vprašam SPO. Morda nam uspe tudi pisati narek. Ste za to??? Ste pripravljeni? Zavrti dol …

Dol…

Dol …

Dol …

Dol …

Dol …

Še dol …

Dol …

Dol …

Še dol …

Dol …

PRVI APRIIIIILLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HECAM SE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😂😂😂😂😂😂😂

Upam, da vam nisem preveč pospešila srčnega utripa. Ko bo kakšno ocenjevanje, se bomo dogovorili prej, tako kot vedno. Velja?

Danes vam dam eno nalogo kar na začetku: Danes naaprilčkaj vsaj enega tvojih domačih. Danes je to dovoljeno.

 

 

SLJ, SLJ – Nadpomenke, podpomenke

V zvezek napiši naslov Besede z ožjim in besede s širim pomenom. Kar je nadaljevanju odebeljeno, napiši z barvnim svinčnikom.

Preriši tabelo in jo izpolni. Prepiši tudi besedilo spodaj.

POHIŠTVO RASTLINE REKE

 

V tabeli so v zgornji vrsti naštete besede s širšim pomenom. Rečemo jim tudi nadpomenke.

Pod te besede pa boš naštel besede z ožjim pomenom. Rečemo jim tudi podpomenke.

Zdaj pa reši še naloge v DZ/57.

Tule še naloge na učnem listu (klini).Nadpom_Podpom_otrociorg_1.1

 

 

MAT – Liki, reši saj zmoreš

Pri tej uri boš reševal naloge v DZ/104, 105, 106.

Ali kaj utrjuješ poštevanko? Moraš jo, sicer boš imel kasneje velike težave pri računanju. Vadi tule. (klikni) Pazi, da ne podreš strašila.

Lahko pa še sam poiščeš kakšne vaje (lahko interaktivne vaje).

 

ŠPO – Športna abeceda

Danes pa si boš pri razgibavanju pomagal s tem. (klikni) športna-abeceda

Tako, pa smo na koncu s šolskimi obveznostmi. Za konec se pa zagotovo prileže ena šala. 😂😉

Zebe

Medvedek: “Mami, a sem jaz medvedek?”
Mati: “Ja, seveda si.”
Medvedek: “Mami, a sem jaz res medvedek?”
Mati: “Ja, seveda si.”
Medvedek: “Mami, a sem jaz čist zares medvedek?”
Mati: “Ja, seveda si zakaj pa nebi bil?”
Medvedek: “Zato, ker me zebe kakor psa!!!”

 

TOREK, 31. 3. 2020

Dobro jutro, dober dan, zdaj si pa verjetno naspan!

Če pa še nisi povsem, pa preberi tale vic. Lahko nasmeješ še svoje starše.😂

KOSTI

Pri naravoslovju:
“No Tonček, ti pa zdaj lepo povej, koliko kosti imaš v telesu?”
“Najmanj dva tisoč petsto.”
Učitelj: “Zakaj pa me nisi včeraj poslušal, ko sem razložil, da je v človeškem telesu dvesto kosti.”
Tonček: “Saj sem! Ampak sem danes zjutraj jedel sardine.”

 

 

SLJ, SLJ – Pozor, pes!

Hm, kakšen naslov. Le o kakšnem psu bo govorilo besedilo na učnem listu? O, kakšnem STRAŠNEM psu, ali o kakem mladičku? Kaj misliš? Če po pravici povem, sem jaz takoj pomislila na gromozanskega, jeznega psa, ki je zaprt v pasji uti in se mu nihče ne upa približati. Pomislila sem na nič kaj prijazen pogled tega psa.

Potem … Potem … Potem pa sem prebrala besedilo. Sem prav razmišljala?

(klikni) Pozor_pes

 

MAT – Geometrijski liki

To tudi zate ni nekaj povsem novega. No, kakšno novo stvar pa bomo dodali.

Oglej si v DZ/102 zgoraj dva narisana lika. Preštej, koliko oglišč imata, preštej, koliko imata stranic. Ugotovil si, da jih imata 5: 5 OGLIŠČ IN 5 STRANIC. Takemu liku rečemo PETKOTNIK.

Zdaj pa vzemi zvezek in napiši naslov Geometrijski liki. Ne pozabi na datum. Nariši ŠTIRIKOTNIK. Obvezno pri risanju uporabi ravnilo. Ne uporabi pa pri risanju šablone. Tako, zdaj imaš narisan štirikotnik. Na njem označi vsa 4 OGLIŠČA, označi tudi STRANICE (tako kot je to prikazano v DZ). Lik pobarvaj. Nato pa spodaj napiši:

Pobarval sem del lista, ki so ga omejile črte. Nastal je LIK. STRANICE  so ravne črte, ki so omejile lik. OGLIŠČA so točke, v katerih se stranice stikajo. Lik, ki sem ga narisal, je ŠTIRIKOTNIK, ker ima 4 stranice in 4 oglišča.

Reši naloge v DZ/102, 103.

ŠPO – Športni lov na zaklad

Verjetno so ti starši že kdaj rekli, da ne teci po stopnicah, po hiši, da ne divjaj iz enega v drug prostor. Brez skrbi, jaz ne bom rekla drugače.  Najprej se boš malo razgibal, na koncu te v sobi na postelji čaka zaklad. No, vsaj prileglo se ti bo. Kaj, pa izveš? Klikni in uživaj v razgibavanju in …

(klikni) Športni-lov-na-zaklad-1

 

Pa še za konec.

Bolhi se vračata iz kina in ena vpraša drugo:
“Greva peš ali vzameva psa?”👍

 

 

Dobro jutro, drage učenke in dragi učenci!

Kako ste preživeli sončen vikend? Verjamem, da ste ga izkoristili za kak sprehod po gozdu, za igro z družinskimi člani, morda za kak film ali risanko.

Meni je bil še posebno všeč sonček! Opravili smo se v naravo, se tam lovili, nekaj pomalicali in lovili sončne žarke.

Ni nam treba hoditi daleč, da se imamo lepo!

Zdaj pa spet …. AKCIJA!!! 👀✂😉📏

PONEDELJEK, 30. 3. 2020

SLJ – Šolski jedilnik

Preberi, kaj je na šolskem jedilniku v tednu od 12. 4. do 16. 4. To najdeš v DZ na strani 58. Nato se loti reševanja nalog na isti in na sosednji strani. Besede, ki si jih dobil pri 1. nalogi uporabi v povedih. Te povedi zapiši v zvezek. V zvezek tudi prepiši imena oseb, ki jih najdeš v imenih krajev (ponovim).

 

MAT – Geometrijska telesa

V mislih si »nariši« kocko, kvader, kroglo in valj. Za vsakega posebej si predstavljaj, koliko mejnih ploskev ima, koliko ima robov in koliko oglišč.

Nato reši naloge v DZ/99, 100.

Za ponovitev pa reši še naloge v DZ/98/6, 8.

Če želiš, pa lahko rešiš še nalogi 5 in 7 na strani 98.

 

LUM – Origami

Si si pogledal, katero fotografijo sem objavila tule? Najdeš jo tudi na povezavi, ki je napisana zgoraj.

Tudi ti se boš danes lotil enake naloge, kot sem jo jaz naredila včeraj, preden sem fotografirala kužka in metuljčka. Nič hudega, če doma nimaš barvnega papirja. Izdelek lahko pobarvaš na koncu ali pa list pred začetkom poljubno pobarvaš.

Dela se loti tako, da klikneš na posnetek in slediš navodilom. Posnetek vmes poljubno ustavi in spet daj naprej. Navodila dobiš tule in tule.

 

  1. teden

Dragi moji!

Ne morem verjeti, da je minilo že toliko dni, kar smo se nazadnje videli. Kako hitro teče čas. Zelo vas že pogrešam. Verjamem, da je bilo na začetku težko in da ste se malo lovili, a vam je s pomočjo staršev in učiteljev uspelo. Vedela sem, da boste zmogli, ker ste prilagodljivi, zvedavi in pogumni. Super ste! Verjetno pa je v teh dneh prišlo tudi do kakšnega spora, med vami in starši, z brati, s sestrami… To je čisto normalno v taki situaciji. Tudi pri meni doma pridejo dnevi, ko se malo sporečemo. A se stvari hitro postavijo nazaj na svoje mesto. Upam, da si med delom vzamete čas tudi za pogovor, crkljanje, branje pravljic in tudi televizijo. Pa ne pozabite na sprehode v naravo,v okolici in skupaj z vašo družino.  S sošolci pa se boste poigrali in pogovorili, ko se vrnemo nazaj v šolo. Komaj čakam, da vas spet vidim in se pogovorimo, kaj se vam je v teh dneh dogajalo. Vse dobro vam želim in ostanite zdravi vi in vsi vaši bližnji.

Učiteljica Andreja Črnivec

 

PETEK, 27. 3. 2020

Tako! Še zadnji dan delovnega tedna je pred nami. Odlično vam je šlo ta teden. Ponosna sem na vas in hvaležna vašim staršem za podporo.😃

Uživajte v vikendu!

 

 

MAT – Geometrijska telesa

Geometrijska telesa niso nekaj novega zate, a ne? Razlika je le v tem, da jih do sedaj nismo tako natančno opazovali in poimenovali njihove dele.

V DZ si oglej prvi del strani 99. Oglej si podrobneje kvader. Kaj je pobarvano z rdečo barvo, kaj je označeno z modro piko, ter kaj označuje zelena črta?

Imaš doma kakšno škatlo, kakšen tulec, igralno kocko, žogo (ali kroglico)? Ob pomoči tabele na strani 99 na svojih modelih teles pokaži mejne ploskve, oglišča in robove.

Zdaj si pa natisni list z narisanimi geometrijskimi telesi. (klikni) Telesa_slicice

V zvezek napiši naslov Geometrijska telesa (tudi datum). Vsakega posebej izstriži in prilepi v zvezek. Pri vsakem označi po en rob (če ga telo ime), mejno ploskev in eno oglišče.

Nato pa za vsako telo posebej napiši, koliko mejnih ploskev, robov in oglišč ima. Pomagaj si z DZ/99.

 

 

SLJ – Osebna higiena

Preberi besedilo v DZ na strani 54 in odgovori na vprašanja v zvezek.

 

ŠPO – Vadba na prostem

Oglej si filmček, ki so ga posneli naši učitelji športa. Ti je všeč? Katera vaja te je še posebej pritegnila? Zdaj pa hitro ven, obleci se in še ti v naravi naredi kakšno vajo, kot so jo izvedli oni.

(klikni)

GUM – Na planincah luštno biti

Poznaš tole pesmico? Poslušaj jo in zraven zapoj. (klikni)

Pomagaš si lahko z besedilo, ki ga najdeš tule. (klikni) Na planincah luštno biti

Kdo poje pesem? Kako rečemo gospodu, ki vodi zbor? Katero glasbilo spremlja pevce?

V zvezek prilepi besedilo pesmi in odgovori na zgornja vprašanja. Če želiš, lahko še kaj narišeš.

 

Pa si na koncu z obveznostmi. BRAVOOOOO!!!

.

 

ČETRTEK, 26. 3. 2020

 Draga dekleta in dragi fantje!

Še en dan, pa bomo spet na koncu tedna. Kako “šiba” čas, a ne?

Včeraj nas je obiskalo celo nekaj snežink🌨. Skoraj več kot pozimi 🙂 Še malo, pa bomo v kratkih rokavih tekali okoli🏃‍♂️.

Zdaj pa zavihajmo rokave in se lotimo dela. Vmes pa se bomo malce oddahnili, zaplesali, rolali, poklepetali, dali v usta kak slasten grižljaj. Srečno pri delu!🍀🥀🍀

MAT – Računam do 100

Reši naloge na strani 97 v DZ.

Nato pa reši še besedilni nalogi v DZ/95/3, 4

 

SLJ – Varčujemo

Preberi besedili na strani 52 v DZ. Nato reši nalogi na strani 52 ter 1. in 2. nalogo na strani 53.

 

SPO, SPO –Živim zdravo

V zvezek napiši naslov Živim zdravo. Prepiši besedilo, potem pa odgovori na vprašanja.

Za zdravje moramo vsak dan sproti skrbeti. Kljub temu se včasih zgodi, da zbolimo ali se poškodujemo.

  1. Kako ti skrbiš za zdravje?
  2. Kdaj si bil nazadnje bolan in kako si se takrat počutil?

Zdaj pa preberi na 1. strani UL besedilo in si oglej sličice. (klikni) 3r_Zivim zdravo Si kaj novega izvedel? Kaj?

 

Zdaj pa te čaka še nekaj nalog na preostalih učnih listih. Reši jih. Pri reševanju nekaterih si boš moral pomagati s prvim učnim listom. Naj ti delo gre dobro od rok.

 

GUM – Pesem ima ritem

Saj se spomniš, ko smo v šoli večkrat ploskali različne ritmične motive. Včasih si tudi ti zaploskal nek ritem, potem pa so sošolci ponovili za teboj. Zaploskal si ritmični motiv z različno dolgimi toni.

Preberi besedilo na učnem listu in reši nalogo na njem. (klikni) 3r_Pesem ima ritem

Pa si že na koncu. Utrujen?! Ah ne, zdaj imaš šele veliko energije. Nasvidenje do jutri.

 

SREDA, 25. 3. 2020

Že tretji dan v tem tednu vas prav lepo pozdravljam. Kako ste? Pri vas tudi zavija veter ali imate kaj več sončka🌝? Toplo se oblecite, ko boste šli ven na sprehod.

Psssst! Pa ne pozabite danes na vaše presenečenje!🌼🌼🌼 Za koga že??? (Namig: Glej ponedeljek)

Preden boste začeli z reševanjem nalog, si pripravite prostor za delo. Ne pozabite smukniti iz pižame v kako udobno trenirko, pozajtrkujte, se pretegnite, 10-krat skočite visoko v zrak, popijte kozarec mlačne vode … Tako, zdaj pa lahko začnete.

 

SLJ, SLJ – Ponavljanje – voščilo

Reši učni list (voščilo – klikni) VOSCILO_analiza besedila_sestavljanje. S tem boš malce ponovil in utrdil učno snov.

Potem pa sam izberi eno knjigo ali revijo. Staršem glasno preberi en odlomek, nato pa jim besedilo obnovi.

 

MAT – Utrjevanje znanja

Kako ti je šlo računanje včeraj? Verjamem, da ti že super gre.

Danes boš nekaj računov naredil v zvezek. Iz DZ/93 boš prepisal 3. stolpec 8. naloge. Te račune boš izračunal v zvezek.

Potem pa boš reševal v DZ/94/11, 12 in v DZ/95/1, 2

Si v tem času, ko si doma, kaj utrjeval poštevanko? Reši kakšno vajo na internetu (klikni) https://interaktivne-vaje.si/matematika/mat_100/racunam_do_100_postevanka_1.html)

 

ŠPO – Razgibam se v naravi

Sam si domisli, kako bi se lahko razgibal v naravi. Pojdi ven in to naredi. Nič hudega, če ti postane vroče. To je  zaželeno in najboljše za tvoje telo. Vendar se potem preobleci v suha oblačila.

 

Spomnim pa vas še na zavihek »Podaljšano bivanje«. Le poglejte si ga vsak dan sproti. V njem vas čaka ogromno idej in presenečenj. Sproščujoče ustvarjanje vam želim! 🎨🎀🎁✂📏

 

TOREK, 24. 3. 2020

Pozdravljeni vsi skupaj!

Želim vam nasmejan in vesel dan. Mislim na vse vas 🌸😎🚴‍♀️

 

SLJ, SLJ – Čokolada – bralno razumevanje

Preberi besedilo vsaj dvakrat in odgovori na vsa vprašanja celih povedih. PAZI NA LEPOPIS IN PRAVOPIS!

Čokolada-bralno-razumevanje_brez_t (klikni)

Lepo prosim vaše starše, če mi lahko pošljejo fotografijo rešenega UL. Hvala jim!

 

MAT – Številski izrazi

Ti številski izrazi delajo kaj težav?

Reši v zvezek prvi stolpec 8. naloge na strani 93. Drugi stolpec pa reši kar notri v DZ. Bo šlo? Verjamem, da bo👌.

Reši še nalogi 9 in 10 na strani 94.

 

SPO – Čutila

Si danes že uporabil kakšno tvoje čutilo? Ko si zajtrkoval, si okusil hrano, torej si uporabil čutilo za okus. Morda si zavohal kako prijetno vonjavo … Ali pa kaj potipal.

Natisni si UL Čutila. Preberi besedilo in si oglej sličice. (klikni) 3r_CUTILA

Nato reši UL (klikni) ČLOVEŠKO TELO-zapis_UL

 

 

ŠPO – Gimnastične vaje s tulcem

V šoli smo npr. izvajali gimnastične vaje s kolebnico. Saj se spomniš, a ne? Vaje pa tokrat izvajaš s tulcem toaletnega papirja. Če slučajno tega nimaš, si pomagaj s čim podobnim. Vsako vajo ponoviš 8 x.

(Klikni) ŠPO_-VAJE-S-PAPIRNATIM-TULCEM-I

Pojdi ven in teci vsaj petkrat okoli hiše.

Ni potrebno vseh vaj izvesti naenkrat. Predlagam, da najprej nekaj nalog rešiš v zvezek, nato pa se razgibaš, itd.

 

 

Pozdravljena draga dekleta in dragi fantje!

Hvala vam in vašim staršem za vse fotografije izdelkov, ste mi jih poslali.

Pa smo že  v drugem tednu, kjer bo »šola« spet potekala malce drugače, kot smo navajeni. Verjamem, da vam ni preveč prijetno, da morate biti samo doma in se ne smete družiti s sošolci in prijatelji. Tudi jaz vas pogrešam in komaj čakam, da to obdobje mine. Do takrat pa …. zdržimo in ostanimo zdravi 🏃‍♂️🚴‍♀️😎.

Želim vam uspešen in predvsem zdrav teden!

PONEDELJEK, 23. 3. 2020

SLJ – Preverim svoje znanje

Reši naloge v DZ/51. Pri 2. nalogi prepiši en del besedila v zvezek. Potrudi se, da boš napisal čitjivo.

 

MAT – Številski izrazi

Se še spomniš, kako je potrebno reševati račune, v katerih imamo seštevanje (ali odštevanje) in množenje?

Najprej je potrebno MNOŽITI!
Prepiši ta primera v zvezek. Napiši Vaja in današnji datum.

17 – 5 • 2 = 17 – 10 = 7

4 • 7 + 56 = 28 + 56 = 84

V zvezek reši prva dva stolpca iz DZ/93/6.

V DZ/92 pa reši še 5. nalogo.

 

LUM – Presenečenje za starše

Saj veš, da je v sredo materinski dan. Kako bi lahko presenetil svojo mamico, oz. najbolje oba starša?

Klikni in videl boš fotografijo lončkov s cvetlicami.

Doma poišči en steklen kozarec (lahko enega manjše velikosti za vlaganje). Poišči še kako volno, kak trakec, lahko tudi suho travo, lahko kak list, barvni papir. Prilepi na lonček. Lahko tudi kaj narišeš nanj. Na fotografijah (Lonček_steklen_volna) je samo nekaj primerov, kako lahko okrasiš lonček. Lahko narediš čisto po svoje. Ko lonček okrasiš, ga do srede shrani. Kaj bi lahko potem dal vanj? S čim bi lahko razveselil starše?

 

PETEK, 20. 3. 2020

Pozdravljeni! Še en dan, pa smo zmagali za ta delovni teden. Vesela sem, da smo skupaj zmogli.

 

MAT – Številski izrazi

V DZ/91 si oglej zgornji primer.

V 3 vazah je po 5 cvetlic, v eni vazi pa sta 2 cvetlici. Kako bi lahko s pomočjo računa izračunal, koliko je vseh cvetlic?

Prepiši zgornji primer v DZ/91.

Nato zapiši v zvezek še to pravilo: Kadar sta v številskem izrazu (v računu) seštevanje in množenje, vedno NAJPREJ množimo.

Reši naloge v DZ/91, DZ/92/3., 4. naloga

 

SLJ – Branje

Pobrskaj doma po omari s knjigami. Izberi si knjigo, ki ti je v tistem trenutku všeč (ali po zunanjosti, ali po ilustracijah …). Preberi si del knjige, eno zgodbico …

Nato pa v zvezek zapiši NASLOV KNJIGE, DATUM in zapiši, zakaj si izbral to knjigo. Lahko še kaj narišeš, če želiš.

 

ŠPO – Pojdi v naravo, teci, hodi, poskakuj, meči, lovi žogo …

 

GUM – Petje, ples

Poslušaj si še enkrat pesmico Miška maška in zraven zapoj.

Zapleši ob glasbi (klikni).

 

 

 

ČETRTEK, 19. 3. 2020

Dekleta in fantje, kako vam gre?

Danes so pred vami spet nove naloge. Verjamem, da jih boste vestno rešili. Saj veste, vmes se prileže kak sprehod, tek, lovljenje, pa kozarec vode, kako sadje. Naj vam prijetno mine dan!

MAT – Zakon o združevanju pri množenju

V DZ/89 si oglej zgornji primer.

Na koliko poličkah so lončki s svinčniki? Koliko lončkov je na vsaki polički? Koliko svinčnikov je v vsakem lončku?

Koliko pa je vseh svinčnikov?

Oglej si oba zapisa računa. Sta izračunana na enak način?

Prepiši in preriši ta primer v zvezek.

Nato reši nalogi na isti strani, nato pa še nalogi v DZ/90/1, 2 ter izberi eno besedilno nalogo (Ponovim) in jo reši v zvezek.

 

SLJ – Narcisa

Preberi še enkrat besedilo v DZ/48. Odgovori na vprašanja od g do n.

 

SPO, SPO – Človeško telo

Reši naloge na učnih listih 3r_Raziskujem – Clovesko telo_19-3-2020.

Zdaj pa vzemi v roke učni list od torka (druga stran) in reši prvo nalogo. Lahko si pomagaš z interaktivnimi vajami . Vse liste prilepi v zvezek.

 

GUM GUM – Pesem Miška maška

Poslušaj pesmico in se jo nauči. Nauči še svoje domače in se skupaj poveselite.

 

 

SREDA, 18. 3. 2020

Kako ste, dekleta in fantje? Veliko mislim na vas in sem vesela vseh fotografij, ki mi jih pošiljajo vaši starši.

SLJ, SLJ – Anica in grozovitež

Nadaljuj z reševanjem učnega lista od včeraj.

MAT – Računam do 100

Reši naloge v DZ/96.

ŠPO – Sprehod v naravi

Pojdi v naravo z družino. Teci, hodi, skači, uživaj!!!! 🚴‍♀️🏃‍♂️😃💖🌹😎

 

Vesela bom kake fotografije vaših izdelkov.

 

TOREK, 17. 3. 2020

Kako je bilo prvi dan učenja na daljavo? Si uspel vse postoriti?

Danes imaš pred sabo spet nekaj nalog. Ni ti potrebno vseh naenkrat rešiti. Najprej reši par nalog, potem pojdi na zrak, zadihaj, teci; potem pa akcija dalje😊

SLJ, SLJ – Anica in grozovitež

Saj se spomniš, ko smo to zanimivo in napeto knjigo brali v šoli, a ne? Če si vsebino že malce pozabil, ti prilagam kratko obnovo (Obnova_Anica_in_grozovitez-1). Preberi jo in reši naloge na listu Anica-in-grozovitež-naloge-1 (SAMO prvi dve strani).

 

MAT – Miselni orehi

Reši naloge v DZ/88 in reši naloge na učnem listu. mat3odst_do100_prehod

 

SPO – Moje telo

Preberi besedilo na PRVEM učnem listu.Clovesko telo_16-3-2020

V zvezek napiši naslov »Moje telo«. Ne pozabi na datum. Prepiši povedi pod vsem 6-imi sličicami.

Za sprostitev lahko rešiš kako nalogo na spletu (interaktivne vaje).

ŠPO – Razgibam se v naravi

Zapisala ti bom nekaj vaj, ki jih boš izvedel v naravi. Vaje lahko izvajaš preko celega dneva. Lahko povabiš še sestrice, bratce, starše, stare starše, da se ti pridružijo.

  • Petkrat teci okoli svoje hiše.
  • Malce hitreje (NIKAKOR NE TECI) prehodi vsaj 100 stopnic.
  • Na tla pred hišo položi tanko palico. Preskakuj jo na različne načine (sonožno, z eno nogo, še sam dodaj kako nalogo)
  • Manjšo žogo vrzi 20-krat čim dlje. Če imaš možnost, izmeri najdaljši met. Kdo je zmagal? Ti, sestrica, bratec, mami, ati?
  • Se še spomniš, kako smo delali premet vstran (kolo)? Poizkusi doma, OB TEBI PA NAJ BODO TAKRAT STARŠI!!
  • Še sam dodaj kako vajo. Vem, da imaš veliko super idej.
  • Zabavaj se, smej se, jej raznoliko hrano, pij dovolj tekočine (najbolje mlačno vodo).

 

Prosim, da mi vaši starši pošljejo kako fotografijo vašega dela.

 

PONEDELJEK, 16. 3. 2020

Draga učenka, dragi učenec 3. razreda!

Zdaj se bomo pa nekaj časa takole »šli šolo«. Bo malce težje, a sem prepričana, da nam bo s skupnimi močmi uspelo. Poznam vas in vem, da veliko zmorete, ste iznajdljivi, delavni. Če pa boste naleteli na kako težavo, ki je niti s svojimi starši ne boste mogli rešiti, mi pa pišite na andreja.jesenik.jelenc@guest.arnes.si. Če kdo od staršev ne more natisniti učnih listov, me prav tako obvestite in bomo tudi to rešili.

Kar pogumno!

Vsakokrat, ko pričneš z delom v zvezku, napiši NASLOV in DATUM.

SLJ – Narcisa

Preberi besedilo v DZ/48. Odgovori na vprašanja od a do f in nariši narciso. Ne pozabi na naslov, datum v zvezku.

 

MAT – Seštevanje in odštevanje do 100 in utrjevanje poštevank

Reši DZ/87. Če boš imel pri 1. nalogi težave, si na list nariši skico za posamezen račun (Saj veš, kako si tudi lahko pomagaš … Kje že seštevaš, kje odštevaš?)

Za račun 0 : 3 sestavi besedilno nalogo v zvezek in jo reši.

 

LUM – Ustvarjanje v naravi

Pojdi ven, na travnik, lahko v gozd (zadržuj se v okolici doma). Poišči različen material: veje, suhe plodove, kako cvetlico, kamen in še marsikaj, kar najdeš v naravi. Zdaj pa razmisli, kaj bi lahko sestavil, naredil iz tega materiala. Sestavi, naredi, poizkušaj, igraj se …

Ne podri tvojega izdelka takoj, ko ga boš ustvaril. Prosi starše, naj ga poslikajo. Vesela bom kake fotografije vašega dela.

Naužij se svežega zraka, uživaj s svojimi domačimi in pazi nase!

Učiteljica Andreja 🙂

 

Dostopnost