Skoči na glavno vsebino

1.r:

V ponedeljek, 31. 5. 2021, smo imeli prvošolci na PŠ Bukovica tehniški dan z naslovom Dan raziskovanja – peka kruha in ostalih dobrot. Takoj zjutraj v jutranjem krogu smo pripravili sestavine in napolnili kruhomat s črno in polnozrnato pirino moko. Učenci so bili začudeni, da črna moka v bistvu ni črna, ampak svetla. Takoj smo zamesili tudi testo za žemljice. Privoščili smo si belo moko. Ogledali smo si filmček o peki kruha in se ob ogledu sličic v delovnem zvezku za slovenščino pogovorili o tem, kako so krušne dobrote včasih pekle naše babice.

Po malici smo si nadeli čisto prave kuharske kape in predpasnike. Pregnetli smo testo in oblikovali žemljice, ki jih je naša kuharica Marija skrbno spekla. Med čakanjem smo narezali na krhličke jabolka in jih dali sušiti v sušilni aparat. Za piko na i pa smo napravili še mini sladico iz piškotnega testa, skutke in sadja. Ob sveže pečenih žemljicah, kruhu, toplih jabolčnih krhljih in sladici nam je dan minil kot bi mignil. Imeli smo se res zelo lepo. Zapomnili smo si: Če kruhek pade ti na tla, poberi in poljubi ga!

2. in 3.r

Veliko zanimivega nas obdaja in ves čas se okoli nas dogajajo spremembe. Spoznavali smo različne snovi in opazovali, kako in zakaj se spreminjajo. Tako smo mešali snovi, zmesi ločevali na posamezne snovi. Ugotovili smo, da to ni vedno možno. Malce smo se posladkali s stepeno sladko smetano in stopljeno čokolado. Zabavali pa smo se ob izdelavi in opazovanju vulkančka.

Dostopnost