Spoštovani starši, učenke in učenci!

V torek, 1. septembra 2020, začenjamo šolsko leto 2020/21. Vsi si želimo, da bi bilo v skladu z našimi običajnimi predstavami, kot smo bili navajeni pred 16. marcem, a je vseeno kar precej usmeritev Nacionalnega inštituta za nacionalno zdravje /v nadaljevanju NIJZ/, ki jih bomo morali upoštevati. Kljub temu pa smo veseli in zadovoljni, da bomo lahko vse učence sprejeli v šolskih prostorih.

Prvi dan začnejo učenci od 2. do 5. razreda s poukom ob 8.05, v šolo pridejo z zamikom po spodnjem razporedu. Razredniki bodo učence sprejeli pred šolo na terasi po naslednjem razporedu:

Ob 7.45

–       učenci 4. in 5. razreda (vstopajo skozi glavni vhod, se preobujejo in gredo z učiteljico do učilnice).

Ob 7.55

–       učenci 2. in 3. razreda (vstopajo skozi glavni vhod, se preobujejo in gredo z učiteljico do učilnice).

Jutranje varstvo prvi šolski dan ne bo organizirano. Za učence vozače s kombiji bo organizirano jutranje varstvo od 7.05 dalje.

 

Podaljšano bivanje

Za učence od 2. do 5. razreda, ki ste se prijavili za podaljšano bivanje, bo le to organizirano takoj po pouku do 16.00 ure. Starše prosimo, da se pogovorite z otrokom, do kdaj bo prvi dan ostal v podaljšanem bivanju. Učencem to zapišete v beležko.

Pri odhodu iz PB bodo učitelji upoštevali zabeleženo uro. Učencev ne boste mogli prevzemati iz oddelka, pač pa jih bodo učitelji pripeljali pred vhod. Da bo neprijetnosti čim manj, vam svetujemo, da v beležko, ki jo bo imel otrok s seboj, navedete, kdaj boste prišli ponj pred šolo oz. napišete, ob kateri uri lahko otrok šolo zapusti sam.

 

Prvošolke in prvošolci

Prvošolke in prvošolci, vpisani v matično šolo v PŠ TS Bukovica, so prvi šolski dan vabljeni v šolo ob 10.15. Sprejeli vas bomo skupaj s starši na terasi pred šolo, nato pa se bomo na varni varnostni razdalji in z zaščitno masko (starši) premaknili v telovadnico. V kratkem programu, ki so ga pripravili za njih tretješolci, jih bo nagovoril župan Občine Škofja Loka, predstavnik SPVCP, policist in ravnatelj, nato se bodo srečali s svojo učiteljico ki jih bodo odpeljala v učilnico, kjer se bodo spoznavali s sošolci, učitelji in se malo pozabavali. S starši bomo v tem času izpeljali roditeljski sestanek kjer vam bomo predstavili kako bo organizirano šolanje vašega otroka na naši šoli, pogovorili se boste z ravnateljem in učiteljico ter tako dobili odgovore na posamezna vprašanja pred pričetkom novega šolskega leta. Po končani prvi uvodni uri vam bo učitelj pripeljal otroke na teraso pred šolo, da jih boste lahko odpeljali domov oz. na sladoled/sadje v spomin na prvi šolski dan.

Več informacij si lahko preberete na spletni strani Matične šole.

 

Veselimo se ponovnega srečanja z vami.

Učitelji Tanja, Andreja J. J., Irena, Andreja Č. in Matej

 

Dostopnost