Skoči na glavno vsebino

Vsako leto tretji petek v mesecu novembru obeležujemo dan slovenske hrane, katerega osrednji dogodek je projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Projekt prinaša dve osnovni sporočili: poudarja pomen rednega zajtrkovanja in pomen sestavljanja jedilnikov z lokalnimi sestavinami.

Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk smo obeležili pod sloganom » Zajtrk z mlekom – super dan«. Učenci so se z učitelji pogovorili o pomenu uživanja lokalno pridelane hrane in zakaj je potrebno zajtrkovati. Ogledali so si tudi izobraževalne videe o čebelah, pridelavi medu in o mleku.

V razredu smo ta dan na posebne mize pripravili hrano. Zadišalo je po medu in domači salami. Učenci so si z užitkom postrgli z dobrotami.

Hrano, ki so jo zaužili, so pridelali slovenski kmetje, je naravna, sadje je neškropljeno. Posladkali so se lahko tudi z medom slovenskih čebelarjev.

Hrana, ki je pridelana na domačih tleh, je najbolj zdrava in kvalitetna, zato smo hvaležni, da lahko v šoli uživamo takšno hrano. Upamo, da se bo tradicionalni slovenski zajtrk na šoli še dolgo ohranil.

vodja projekta: Blažka Ravnikar

Dostopnost