Vsi učenci na PŠ Bukovica imajo na urniku tudi predmet Angleščina, kjer se pretežno sporazumevamo v angleškem jeziku.

V 1. razredu se učenci že znajo predstaviti, preko pravljic, pesmi in iger spoznavajo barve, števila števila, izraze za živali ipd. Pri tem pa se neizmerno zabavajo. Kakšno veselje se skriva za temi nasmeški:

   

   

Please, Mr. Panda je slikanica, ki je učence navdušila do te mere, da znajo že sami ponuditi krof in ga prijazno sprejeti.

“Would you like a doughnut?”-“Yes, please.”

 

Prve snežinke so že padle na njihove dlani (Little snowflake), pa tudi v zvezke, kamor so jih prilepili s pesmijo na ustnicah. Spoznali so zelo nerodno stonogo in se naučili raznovrstnih plesov ter prstnih iger (Finger family, Rock,scissors, paper)

Rezultat iskanja slik za the very clumsy centipede

 

 

 

 

 

Hickory Dickory Dock

Prijetno smo se pripravili na praznike in se umirili ob nežnih zvokih pesmi Twinkle twinkle little star.

Zimski športi učencem kljub mrazu poženejo kri po žilah, zato smo pri angleščini priredili tekmovanje v dveh športnih disciplinah: drsanje in smučarski skoki.

Učenci so obiskali Antarktiko in tam zaplesali s pingvini.

Igra vlog: The mitten

Učimo se tudi s pomočjo namiznih in računalniških iger. Zabavale so nas tačke na patrulji. Poskusite še vi: Paw Patrol.

Včasih v kakšnem kotu opazimo kakšnega pajka in … ne moremo se uprati, prešteti mu je treba prav vse noge. Koliko jih že ima? Eancy wincy spider.  “Spiders crawl around, spiders up and down, spiders, spiders make a web, spiders now sit down.”

 

Spletne povezave za utrjevanje:

Make a circle        Brown bear        Grey squirrel        My teddy bear        Can you make a happy face?

Knock knock trick or treat               Who took the candy?        Head and shoulders                 Hokey Pokey

Two little dicky birds

Učenci v 2. razredu se poleg tega učijo že barvati po navodilih sošolca, ustvarjati glasbo-hkrati igrati na glasbilo in prepevati v tujem jeziku (nastal je cel orkester), a tudi igre se ne branijo. Ob sončnem vremenu si možgane prezračimo tudi zunaj, to pa prispeva k multisenzornem učenju tujega jezika:

  

 

Spletne povezave za utrjevanje:

School song     Autumn leaves          Michael Rosen: We`re going on a bear hunt          If you`re happy         Knock knock trick or treat

    

 

    

Učenci pri pouku razvijajo zvočno občutljivost in prepoznavajo ter preizkušajo značilnosti jezika (ritem, intonacija, izgovarjava). Pri pouku smo spoznali ritmični ples Phonics Dance, na podalgi katerega smo oblikovali učni pripomoček Phonics Dance Poster, ki ga uporabljamo pri vsaki uri pouka.

V šolsko knjižnico je prispelo precej novih in zanimivih angleških slikanic, ki se jih učenci lahko izposodijo. Nekatere obravnavamo tudi pri pouku angleščine. Ena od njih je Monkey Puzzle, ustvarjalca te knjige pa sta Julia Donaldson in Axel Scheffler.

 

Monkey Puzzle (Paperback)

Knjiga opisuje, kako je mala opica iskala svojo mamico. Pri tem ji je pomagal metuljček. Na koncu ji uspe najti očeta, ki jo pelje k svoji mamici. Skupaj so bili prava “Happy Family”. Učenci so nato v angleščini sošolcem in učiteljici opisali svojo družino.

Pred praznilki so se učenci 2. in 3. razreda predstavili staršem na zimski prireditvi s pesmijo I`m a little snowman:

Včasih obravnavamo učno snov kot pri pouku. Lotili smo se likov. Shapes

Preproste oz. tradicionalne angleške pesmice s prilagojenimi besedili nam pomagajo usvajati angleške glasove: Jolly songs Digraphs. Didaktični pripomoček, ki so ga učenci izdelali sami, nam dobro služi pri učnih urah.

        

Ker je glasba naše močno področje, smo zelo uživali pri pesmici I am the music man. Ugotovili smo, da vsak od nas zna oziroma želi igrati še mnogo drugih inštrumentov, ne le teh iz pesmice. ((:

Zelo smo navdušeni nad rimami, zato jih uporabljamo pri vsaki učni uri. “Tap-clap-snap” in že smo se naučili tri nove besede.

Učenci 3. razreda pa že odkrivajo svet, spoznavajo različne tuje jezike, zastave in ljudi. Preko razrednega drevesa spoznavajo osnovna navodila za delo pri angleščini, osredotočamo se tudi že na branje različnih besed in preprostih povedi.

        

Spletne povezave za utrjevanje:

School song     The more we get together         7 continents song      This is the way we carve a pumpkin

The little orange house           The halloween pumpkin                 Grey squirrel                 Scarecrow song

    

     

Pri pouku angleščine nam pomaga pripomoček Phonics Dance, ki ga uporabljamo skoraj vsako uro in tako usvajamo ter utrjujemo glasove v angleščini.

Pri pouku anglščine pa smo tudi praznovali in se lepo imeli. Voščili smo si We wish you a merry christmas.

 

Jolly songs Digraphs so pesmi, s katerimi učenci razvijajo bralno zmožnost. Učenci radi raziskujejo besede v angleščini in jih prirejajo ter razvrščajo. Pri tem uporabljajo in izdelujejo pripomočke kot so: Jolly song Digraphs Poster in Digraphs Flowers. Za podkrepitev se poslužujemo ritmične izreke, rim in gibov.

Sneg nam je dobro polepšal dni. Učenci so z zanimanjem poslušali zimsko pravljico Froggy gets dressed, kjer so preko zanimive situacije spoznavali in usvajali znanje besed s področja oblačil.

815300

Letos smo imeli obilo zimskih radosti, zato smo se z zimskimi športi ukvarjali tudi pri pouku angleščine.

“Can you ski? -Yes, I can.

Can you ski jump?- No, I can`t.”

V 4. in 5. razredu pa je za igro nekoliko manj časa, saj imamo delovni zvezek in zvezek, kamor že zapisujemo učno snov. Vendar se kljub temu najde čas za popestritev pouka: modna revija, izdelovanje stripa, branje knjig…

Ker nekateri učenci znajo že zelo dobro brati v angleškem jeziku, je prav, da bralno zmožnost še dodatno razvijajo. Zato imajo  možnost opravljanja angleške bralne značke. K temu jih vzpodbujajte tudi vi, spoštovani starši, saj s tem otroci oblikujejo pozitiven odnos do tuje literature, slikanic ipd.

   

Učenci so v okviru praznika Halloween spoznali knjigo Funny Bones, ki je zapisana v obliki stripa. Nato so učenci sami po skupinah oblikovali strip ter ga predstavili sošolcem. Ogledali so si tudi risanko in pesem The skeleton dance.

Povezana slika    Rezultat iskanja slik za funny bones         

 

V mesecu novembru so učenci izdelali plakat o svoji najlubši knjigi in jo predstavili sošolcem.

Na zimski prireditivi so se staršem predstavili s pesmijo Hello to all the children of the world  .

V 5. razredu zelo radi raziskujemo. To izgleda pa takole:

Spletne povezave za utrjevanje:  Fashion show         Day`O -Goodbye song         ABC song  

Učenci si lahko ogledajo zanimive prispevke v angleščini na naslednjih spletnih povezavah:
PONS-Spletni slovar       WOW ENGLISH   SUPER SIMPLE SONGS       BRITISH COUNCIL KIDS

Dostopnost